Web-tv skaper nettkannibalisme

Alternative nettplattformer som fjernsynsskjermen og Pointcast vil sakke nettet på veien til å bli et massemedium. Det skriver Jupiter Communications i en ny rapport.

Alternative nettplattformer som fjernsynsskjermen og Pointcast vil sakke nettet på veien til å bli et massemedium. Det skriver Jupiter Communications i en ny rapport.

Ifølge rapporten er pc-en fortsatt for innviklet og for dyr til å gi alle forbrukere tilgang til internett.

Derfor mener analysefirmaet at det i løpet av fem år vil være over 20 millioner husstander som kobler seg til internettet med andre apparater, gjerne i forbindelse med fjernsynsapparatet. På samme tidspunkt vil det være 47 millioner husstander som kobler seg opp via pc, sier rapporten.

- Selv om disse nye plattformene øker konkurransen og oppfinnsomheten i bransjen, risikerer vi også at de kannibaliserer markedssegmentene, og dermed forhindrer noen plattform fra å endre opp som et massemedium, sa president Gene DeRose i Jupiter Communications under en konferanse i New York nylig, der rapporten ble presentert.

DeRose sa at en rask oversikt over alternative plattformer som nå var på trappene, ville være over hundre. I løpet av noen år vil folk kunne koble seg opp med alt fra fjernsynsskjermen til telefoner med display. Fordi hver plattform krever ulike løsninger for publisering, vil dette skape problemer og kostnader for innholdsskapere og annonsører.

Presidenten i WebTV Networks, Steve Perlman, kom med et motinnlegg under konferansen. Han mente at plattformer som WebTV, som gjør det mulig for nye brukere å koble seg opp til Internett for en brøkdel av det en PC koster. Dermed vil disse plattformene kunne trekke til seg brukere som ellers ikke ville koblet seg opp, mente han.

- Brukervennligheten og den lave prisen for oppkobling via WebTV gjør at våre kunder unngår mange av de problemene som pc-brukere klager på etter å ha koblet seg opp til nettet, sa han.

Til toppen