Webbens Oscar-arrangement

Fredag kveld ble den årlige "Webby Awards" arrangert for andre gang. Det ble en stor festkveld med over 2.000 spesielt inviterte gjester til Palace of Fine Arts i San Francisco, skriver eks-Mogul Medias Per Siljubergsåsen i dagens Stjernestreif.

"

Nettet vokser i et enormt tempo. Det synes umulig for den enkelte å holde oversikt over innholdet som nettet har å tilby. Webby Awards ønsker med sin prisutdeling å sette søkelyset på noen få tjenester som fortjener din oppmerksomhet. Din garanti er 100.000 stemmer fra verdens nettbrukere og en jury av 95 fagfolk med personligheter som Thomas Dolby, Scott Adams og Dennis Rodman.

Det ble delt ut priser for de beste webtjenestene innen 19 kategorier om alt fra finans, nyheter og helse til kunst, sport og spill. Innen hver kategori ble det delt ut to priser. Webby-prisen ble delt ut av en jury basert på fem nominasjoner i hver kategori, mens folkets pris ble valgt basert på forhåndsinnsendte stemmer fra nettbrukerne. Spesielt artig var det at kun to webtjenester greide å få begge prisene.

Med et kritisk blikk vil jeg hevde at det var for mange amerikanske tjenester som ble nominert og dermed vinnere. Men det er nå en gang slik at de aller fleste nettbrukerne og nettstedene fortsatt er amerikanske. Det går nok ennå noen år før hele webbransjen kan samles om en felles prisutdeling.

Jeg har ikke tenkt til å avsløre de enkelte vinnerne her, men oppfordrer leserne til å besøke Webby Awards' tjeneste på nettet og prøve ut selv. Her finnes også prisutdelingen i "live" video (se under relevante nettsteder i høyre margen - red. anm

(Takk for tipset går til Jørgen André Nilsen, kollega og multimediarådgiver hos Norges Industriattachéer i San Francisco).

"

Til toppen