Webcenter Unique inn i Sola

Webcenter Unique satser fortsatt på kommunal sektor på bedringens vei. Fusjon og restrukturering har imidlertid kostet dyrt i år og selskapet trenger mange kommunale kunder for å ta igjen det tapte.

Webcenter Unique satser fortsatt på kommunal sektor på bedringens vei. Fusjon og restrukturering har imidlertid kostet dyrt i år og selskapet trenger mange kommunale kunder for å ta igjen det tapte.

Webcenter Unique ASA melder at selskapet har fått en kontrakt med Sola kommune på 2,4 millioner kroner i lisens og tjenester. På kort tid har selskapet dermed inngått kontrakter på til sammen 5,4 millioner kroner i kommunesektoren.

Kontrakten med Sola kommune innebærer at kommunen vil skifte ut sine økonomi- og lønn/personal-løsninger med programvare fra Webcenter Unique. Lisensinntektene i kontrakten utgjør om lag 1 million kroner. Den senere tiden skal også kommunene Borre, Spydeberg, Halden, Herøy, Haram, Hornindal, Eid, Gloppen, Stryn, Rauma, Stordal og Stord ha signert kontrakter som har en samlet verdi på 3 millioner kroner.

Offentlig sektor utgjør i år rundt to tredeler av omsetningen til Webcenter Unique, men selskapet sier at salget til privat sektor har utviklet seg best i 2000.

I årets første ni måneder omsatte selskapet for 90 millioner kroner og hadde et underskudd etter skatt på nesten 8 millioner kroner. Mens omsetningen dermed hadde stått på stedet hvil sammenlignet med året før opplevde selskapet en betydelig resultatforverring i forhold til 1999. Etter de første ni månedene av 1999 viste selskapet nemlig et overskudd etter skatt på 11,7 millioner kroner.

Det er i første rekke etterspørselen fra offentlig sektor som har sviktet så langt i år. Salget mot dette området var ned 12 prosent i forhold til 1999. Dette markedet skal nå ifølge ledelsen være i ferd med å løsne.

Webcenter Unique ASA er et resultat av en fusjon gjennomført i mars i år. Selskapet er et softwareselskap med løsninger innen forretningsapplikasjoner, bedriftsportaler og web- applikasjoner. Det ble tidligere i år gjennomført nedbemanning av rundt 20 stillinger og selskapet har nå 159 ansatte på kontorer i Oslo, Sandnes, Kristiansand, Fredrikstad og Bergen.

Til toppen