JUSS OG SAMFUNN

Webdebatt for viderekomne

Hva er en bra web? Mer innsiktsfulle synpunkter enn dem fra Jacob Nielsen, en av guruene innenfor studier av brukergrensesnitt og brukervennlighet, skal man nok lete en stund etter, skriver Spray GKs Jan Omdahl i dagens stjernestreif.

Jan Omdahl
22. mai 1998 - 11:54

"
Jacob Nielsen er "distinguished engineer" hos Sun Microsystems og selskapets mer eller mindre offisielle guru innenfor problemområdet menneske/maskin, dvs. brukergrensesnitt og brukervennlighet.

Hans personlige nettsted UseIt (se peker under "Relaterte nettsteder" i margen til høyre) har en egen spalte for slike spørsmål under overskriften Alertbox, med nye artikler hver 14. dag.

Her skriver Nielsen om hva det er som gjør en webløsning brukervennlig, intelligent og navigerbar. Det er med andre ord mest for oss som har weben som levebrød, dette her. Men bevares, alle med en rimelig sterk interesse for mediet kan finne tankeføde her. Stoff om weben som markedsplass og ulike nye teknologiske gjennombrudd er dessuten definitivt for andre enn webutviklere.

Artikler som "Why frames suck","The conservatism of web users" og "Community is dead" antyder vel dessuten at Nielsen har friske synspunkter, så her er det bare å lese og være hjertens enig eller uenig.

"

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.