JUSS OG SAMFUNN

Webdesign å bli inspirert av

Er du også møkk lei av websider med venstremeny, navigasjonsmikk og overskrift på toppen og to spalter tekst? Les videre om et nettsted med det råeste innen webdesign, skriver Spray GKs Jan Omdahl i dagens Stjernestreif.

Jan Omdahl
15. mai 1998 - 12:20

"

Ja, det er tekniske begrensninger. Ja da, det er problemer med ulike nettlesere. Ja, HTML suger. Ja, oppdragsgiverne vil ha det enkelt. Ja, man må tenke på nedlastingstiden. Ja, det skal være tydelig og brukervennlig.

Det finnes i det hele tatt plenty forklaringer på hvorfor det lages så ufattelig mye kjedelig webdesign – og det verste er at opptil flere av forklaringene holder vann.

Men webdesign må ikke nødvendigvis være kjemisk fritt for kreativitet, formsans, inspirasjon og galskap. Bevisene finner du på DigitalThread, et nettsted dedikert til det beste innenfor kreativ og grensesprengende webdesign (se under "Relaterte nettsteder" i høyre margen). Her er det bare å bade i godsaker, fra Benetton-magasinet Colors og det vidunderlig minimalistiske Remedi-prosjektet via typografimagasinet Fuse til Razorfish Subnetwork (tidligere anbefalt av undertegnede i denne spalten) og en lang, lang rekke andre.

Ved siden av en serie "designgallerier" bys det på temaartikler, faglige tips og mye annet nyttig både for webdesignere og oss som bryr oss om god design. Bak DigitalThread står to unge webdesignere, Filip Stoj og Hugo Manassei. Stoj frilanser for Sony med bakgrunn fra det anerkjente webdesignstudioet Method Five, mens Manassei til daglig befinner seg hos Oyster Systems i London.

Et hint til slutt: DigitalThread publisererer innsendte bidrag – bare de er bra nok…
"

(Vi registrerer med glede at dette er andre gang at én av våre stjernestreifere finner akkurat dette nettstedet verdt å streife innom. Bente Sollid var den første som skrev om denne - se artikkel "Super webdesign til inspirasjon" under "Relaterte artikler" i høyre margen - red.anm.)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.