SIKKERHET

Webmin-sårbarheten var en bakdør plantet av uvedkommende

Fantes ikke i kildekoden.

Sårbarheten som nylig ble funnet i Webmin åpnet for fjernkjøring av kommandoer. Sårbarheten var bevisst plantet som en form for bakdør.
Sårbarheten som nylig ble funnet i Webmin åpnet for fjernkjøring av kommandoer. Sårbarheten var bevisst plantet som en form for bakdør. Bilde: Flickr/Jeremy Brooks (CC BY-NC 2.0)
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. aug. 2019 - 09:03

Sårbarheten som nylig ble fjernet fra en versjon av serveradministrasjonsverktøyet Webmin, skal ha blitt injisert på et sted i bygginfrastrukturen til prosjektet. Sårbarheten, som i praksis var en bakdør, skal ikke ha eksistert i kildekoden for Webmin på Github. 

Dette skriver en av Webmin-utviklerne, Joe Cooper, i et blogginnlegg

I en epost til The Register skriver Cooper at innbruddet trolig har skjedd på en server som ikke har vært i drift på en stund, men angrepskoden fulgte med over på den nye infrastrukturen da bygg-mappene ble kopiert over. 

Bygget på nytt

Webmin-programvaren har nå blitt bygd helt på nytt med utgangspunkt i den originale kildekoden.

Det er lite trolig at Webmin-prosjektet kommer til å finne ut nøyaktig hvordan innbruddet og plantingen av den ondsinnede koden faktisk skjedde, da den aktuelle serveren og loggfilene som var på denne, ikke lenger eksisterer. 

SpAIware: Her demonstrerer Johann Rehberger hvordan han fikk Chat GPT til å stjele data uten å vite det selv.
Les også

Falske minner i Chat GPT kan åpne for varige datalekkasjer

Det loves at den nye infrastrukturen er betydelig sikrere enn den gamle.

Webmin-prosjektet ble ikke varslet om sårbarheten før flere dager etter at et eksempel på angrepskode var blitt offentliggjort på internett av en sikkerhetsforsker. Cooper legger i blogginnlegget ikke skjul på misnøyen med denne framgangsmåten. Det normale vil være å gi utviklerne en viss tid til å fjerne sårbarheten før detaljene blir offentliggjort.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.