WebOn atter på norske hender

Etter 19 måneder på svenske hender, blir Jon Anders Aas-Haugs selskap WebOn atter norskeid. Det er selskapet WaterSide AS som kjøper WebOn-aksjene fra Drax Holding.

Det var i januar 2000 Drax Holding kjøpte WebOn AS, noe som selvfølgelig ikke gikk upåaktet hen i disse spalter:
19 måneder senere er fusjonen "avblåst", forteller markedskoordinator Terje Simonsen i WebOn til digitoday.no.


- Vi kjøpte selskapet tilbake den 1. august, forteller Simonsen.

Drax gjennomgår endringer, og vil i løpet av kort tid omstruktureres til et rent ERP konsulentselskap. WebOn så det naturlig å forlate Drax i denne prosessen, heter det i en pressemelding fra selskapet.

- Vi vil findyrke vår posisjon som uavhengig leverandør av e-business-løsninger, og Drax' nye forretningsmodell passet ikke overens med våre fremtidsplaner, sier Jon Anders Aas-Haug, gründer og ny styreformann i WebOn i pressemeldingen.


Aas-Haug er imidlertid ikke lenger daglig leder for selskapet. Fra 1. august overtok Kåre Pettersen direktørstolen. Pettersen er 45 år og utdannet siviløkonom. Han har de siste 10 årene arbeidet med ERP-løsninger i Lindhard Multi, hvorav de siste 3 årene som administrerende direktør.

WebOn ble startet i Tønsberg i 1995, og er dermed å regne som en av seniorene i den norske nettbransjen. Selskapet utvikler og implementerer programvare for e-business. Programvaren legges oppå kundens eksisterende ERP-systemer, og forenkler salgs- og innkjøpsrutinene i flere ledd.

Selskapet har 25 ansatte ved hovedkontoret i Tønsberg, omsatte i fjor for 12,2 millioner kroner og endte på et resultat før skatt på 1,6 millioner kroner. Aas-Haug lover fortsatt omsetningsvekst og positivt resultat i år.

Til toppen