WebOn vil ha Rosing

Et standard handlesystem for Internett er kandidat til årets Rosingpris. Utviklingen av WebOn-konseptet startet allerede i 1995.

Et standard handlesystem for Internett er kandidat til årets Rosingpris. Utviklingen av WebOn-konseptet startet allerede i 1995.

WebOn 3.0 heter den seneste versjonen av handelsløsningen, og den er utviklet av et Tønsberg-firma med samme navn. Programpakken skal sørge for at hvilken som helst kunde på kort tid kan koble seg opp mot nettet og tilby sine egne varer for salg, - også med beskjedne forhåndskunnskaper om handel over Internett.

WebOn er en fullstendig databaseløsning med muligheter for full integrering med andre ADB-systemer. Handelsløsningen støtter alle SQL relasjonsdatabaser. I dag kjøres systemet hovedsakelig på Unix-maskiner. Løsningene skrevet i Perl og C.

- Utviklingen startet høsten 1995, og vi hadde versjon 1.0 klar for markedet i mars 1996, forteller salgssjef Morten Snørsvald til digi.no. Fortsatt drives det kontinuerlig utvikling, men sommeren 97 nådde selskapet en milepæl med versjon 3.0.

- Etter dette har vi begynt å satse mer på salgssiden, forteller Snørsvald.

I høst har WebOn A/S lisensiert ut WebOn-løsninger til flere kunder enn noen sinne. For WebOn er det en bekreftelse på at handel over Internett er noe folk vil ha. Selv har de stor tro på handel over nett og de frykter ikke at tyngre konkurrenter skal ta markedet.

- Vi har et nært forhold til det norske markedet og står sterkt i forhold til utenlandske konkurrenter, sier Snørsvald

- Vi prøver å konsentrere oss om å være best på det vi kan best, selve handelsløsningen, i stedet for å utvikle andre ting i tillegg, sier han.

I dag støtter ikke WebOn SET, Secure Electronic Transactions, som er en protokoll for sikker betaling over Internett.

- Når SET versjon 1.0 er ferdig i mars 1998, vil WebOn støtte denne, sier Snørsvald

Prisen for å etablere seg på nettet med en WebOn-løsning varierer fra 10.000 til 100.000 kroner eller mer, alt avhengig av hvor avansert løsning kunden skal etablere. Matnett og den offisielle souvernirbutikken til Withbread-seilasen er noen av de som benytter handelsløsningen i dag.

Til toppen