KARRIERE

webOS på slaktebenken

HP sier opp over halvparten av Palm-staben.

Kvitter seg med store deler av webOS-staben: HPs konsernsjef Leo Apotheker.
Kvitter seg med store deler av webOS-staben: HPs konsernsjef Leo Apotheker. Bilde: HP
21. sep. 2011 - 08:31

En måned har gått siden Hewlett-Packard sjokkerte med to kunngjøringer. Verdens største pc-produsent ønsket å avvikle pc-produksjonen. I tillegg ble satsingen på webOS-baserte nettbrett og mobiltelefoner lagt død.

Mens det fremdeles er uklart hva slags fremtid operativsystemet har, skal produksjonsavdelingen legges ned innen utgangen av neste måned.

Nedbemanningene tar til denne uken, melder Wall Street Journal-bloggen AllThingsD.

- Så mange som 525 ansatte mister jobbene sine, sier kilder nær selskapet.

Spørsmålet er hvor mange i webOS-staben som da blir igjen. Palm som utviklet webOS hadde bare 900 ansatte med rubbel og bit, da HP kjøpte dem for 1,2 milliarder dollar i fjor sommer. Siden skal også mange ha valgt å slutte selv.

Det er uansett duket for en trist sorti for Palm, som på begynnelsen av nittitallet var det første selskapet som greide å lykkes kommersielt med håndholdte lommedatamaskiner.

HP har foreløpig ikke selv kommentert omfanget i den pågående nedbemanningen, men bekrefter at kuttrunden er i gang. De viser de til kunngjøringen fra august om at all utvikling av webOS-enheter avvikles innen utgangen av oktober, og at kuttene som kommer nå er ledd i denne planen.

- I denne tiden står vi fast ved vårt engasjement overfor webOS-kunder, og skal sørge for at tilhørende støttefunksjoner og tjenester ikke blir negativt påvirket. HP utreder hvordan webOS-programvaren kan utnyttes videre, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Bare få måneder har gått siden HP satset for fullt på operativsystemet, som de planla å bruke i alle sine produkter, ikke bare nettbrett og mobiltelefoner, men også pc-er, skrivere og biler har vært nevnt.

HP rakk så vidt å bruke webOS i nettbrettet TouchPad og i enkelte smartmobiler, men ingen av apparatene ble lansert i Norge.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.