WeChat beklager «påskeegg»

Drysset amerikanske flagg over kinesiske mobilskjermer.

WeChat beklager «påskeegg»
Kinesiske WeChat er en av verdens mest brukte lymmeldingsapper og konkurrerer blant annet mot Facebook-eide WhatsApp. Bilde: dolphfyn / Alamy/All Over Press

Kinas største internettselskap Tencent måtte mandag legge seg flate og beklage et påskeegg i lynmeldingsappen WeChat, ifølge Reuters.

Alle brukere som skrev det engelske uttrykket «civil rights» (borgerrettigheter) ble i går premiert med en animasjon der amerikanske flagg drysset nedover skjermen.

Flaggene var en hyllest til borgerrettsaktivisten og fredsprisvinneren Martin Luther King jr i anledning gårsdagens Martin Luther King Day; en offentlig helligdag i USA.

Dette ble oppfattet som en provokasjon av en rekke kinesere og representanter for kommunistpartiet, som ikke umiddelbart oppdaget noen tilsvarende hyllest av mer hjemlig patriotisk karakter.

WeChat måtte beklage at kinesiske brukere fikk amerikanske flagg i appen hvis de skrev "civil rights".
WeChat måtte beklage at kinesiske brukere fikk amerikanske flagg i appen hvis de skrev "civil rights". Bilde: Weibo

– Tilgi oss

Det var bare meningen at amerikanske brukere skulle se dette, opplyser Tencent i en formell beklagelse lagt ut på Kinas største mikrobloggtjeneste Sina Weibo.

– Dere må tilgi oss denne misforståelsen. Dette påskeegget var bare ment for amerikanske brukere. Det var en teknisk feil som gjorde at dette dukket opp også i andre land, skriver selskapet.

WeChat hadde per august i fjor 438 millioner aktive brukere. 70 millioner av disse var brukere av lynmeldingsappen utenfor Kina.

Les mer om: