AVTALER & KONTRAKTER

Western Digital vil kjøpe stor konkurrent

Legger milliarder av dollar på bordet.

Western Digital (WD) og Hitachi kunngjorde i dag at selskapene har inngått en avtale om at WD skal kjøpe Hitachis harddiskvirksomhet, Hitachi Global Storage Technologies (HGST).

HGST er et heleid datterselskap av Hitachi som ble opprettet da da selskapet kjøpte IBMs harddiskvirksomhet i 2002.

WD skal ifølge kunngjøringen betale i alt 4,3 milliarder dollar for HGST. Omtrent 3,5 milliarder dollar betales kontant, mens 25 millioner WD-aksjer kommer i tillegg. Disse hadde i slutten av forrige uke en verdi på omtrent 750 millioner dollar. Etter utstedelsen av aksjene vil Hitachi eie omtrent ti prosent av de utestående WD-aksjene. Selskapet skal også få to representanter i WDs styre.

Transaksjonen har blitt godkjent av de respektive styrene i de to selskapene, men det gjenstår fortsatt at avtalen blir godkjent av blant annet reguleringsmyndigheter.

Den resulterende selskapet vil beholde Western Digital-navnet og ha hovedkvarter i Irvine, California. Steve Milligan, toppsjef i HGST, vil bli president i WD og rapportere til toppsjef John Coyne.

WD har i store deler av fjoråret levert flere harddisker per kvartal enn den største konkurrenten, Seagate. Dersom oppkjøpet fullføres, vil forspranget til Seagate økes betydelig. Samtidig blir konkurransen i dette markedet redusert og bestå av tre store aktører, WD, Seagate og Samsung.

WD mener at oppkjøpet vil gi selskapet bedre muligheter til forskning og utvikling, større produktportefølje, større markedsutbredelse og skaleringsmuligheter, samt bedre kostnadsstruktur og mulighet til å konkurrere i en dynamisk markedsplass.

Det er foreløpig ikke kjent hva oppkjøpet vil bety for den samlende mengden av ansatte.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.