WhatsApp går i strupen på Skype og Facetime

Mer enn én milliard brukere får krypterte videosamtaler.

Det mangler ikke på konkurrenter, men få kan skilte med flere brukere enn WhatsApp, som nå introduserer videosamtaler seks år etter at tjenesten ble lansert.
Det mangler ikke på konkurrenter, men få kan skilte med flere brukere enn WhatsApp, som nå introduserer videosamtaler seks år etter at tjenesten ble lansert. (Bilde: Alex Milan Tracy/NurPhoto/SIPA/All Over Press)

Mer enn én milliard brukere får krypterte videosamtaler.

Det er en av verdens mest populære meldingstjenester som nå omsider innfører videosamtaler.

Seks år etter lansering tar WhatsApp for alvor opp kampen mot blant annet Microsofts Skype, Apple Facetime eller Googles Duo.

Funksjonaliteten skal rulles ut til tjenestens mer enn 1 milliard brukere de kommende dagene, og med støtte for både Android, iPhone og Windows Phone, opplyser selskapet som er heleid av Facebook i en kunngjøring.

WhatsApp sørget i våres for å aktivere ende-til-ende-kryptering som standard i alle deler av tjenesten. Dette vil også gjelde for videosamtalene.

Utvidelsen av bruksområdet til meldingstjenesten skjer samtidig som Facebook har begynt å koble persondata fra WhatsApps brukere med selskapets annonsesystemer. Men dette har fått personvernmyndigheter over hele Europa til å reagere.

Mer om det: 29 land ber Facebook stanse koblingen med WhatsApp

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen