JUSS OG SAMFUNN

Whitbread i medvind

Nett-dekningen av Whitbread-regattaen er kanskje det til nå fremste eksemplet på utnyttelse av nettets journalistiske muligheter, skriver Jan Omdahl, kreativ leder i Spray GK, i dagens Stjernestreif.

Jan Omdahl
27. feb. 1998 - 09:49
 
 

"Med oppdaterte posisjonskart, digitale værkart, nyhetsbulletiner, løpende faglig analyse, statistikk og satellittsendt epost, foto og video fra båtene er det fjerne dramaet i Sørishavet forvandlet til tilskuersport på skrivebordet til hundretusener av nettbrukere

Glem nettavisenes aktualitetsmessige knock-out av papiravisene under Nagano-OL: Den virkelig gode dekningen av et sportsarrangement finner du på det offisielle nettstedet til Whitbread-regattaen (se under nettsteder til høyre - red.anm.). Tjenesten er utviklet på oppdrag fra Whitbread-organisasjonen av Quokka Sports, et selskap som spesialiserer seg på nett-dekning av store sportsbegivenheter. Back office-teknologien er fra Tandem.

Selv for en ikke veldig seilinteressert nettbruker er det noe hypnotiserende ved å kunne følge ni kunstfiberskall med enorm seilføring og små mennesker oppi surfe nedover bølger store som hus i 25 knops fart i liten storm blant lumske isfjell i Sørishavet. Dekningen foregår døgnet rundt, med oppdateringer hver sjette time og nye bilder, video og epost fra norske Innovation Kværner og de andre båtene hver dag.

Også flere norske nettsteder som Nettguiden og SOL har egen dekning av regattaen, hovedsakelig basert på data fra den offisielle tjenesten. Men originalen er best, med rikt utvalg i multimedia, mulighet for å delta selv med en "virtuell båt" og mye mer. Tjenesten har for tiden mer enn 7 millioner hits per døgn. Neste gang loves det døgnkontinuerlig "streaming" video fra alle båtene og en lang rekke andre forbedringer.

SISTE: Det gikk skitt med våre gutter på femte etappe. Neste etappe starter 14. mars i Brasil og går til Fort Lauderdale, Florida."

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.