JUSS OG SAMFUNN

WHO: Ikke bare Gro

De fleste nordmenn vet at Gro Harlem Brundtland har søkt lederstillingen i Verdens helseorganisasjon (WHO). Et britisk nettsted forteller om samtlige sju kandidater, og organiserer en uformell avstemning.

Eirik Rossen
7. jan. 1998 - 16:31

Nettstedet til det britiske legetidsskriftet BMJ inneholder i dette tilfellet langt mer solid bakgrunn for egne meninger enn en ikke-nevnt "tante" i Akersgata, og er et godt eksempel på hvordan Internettet tilbyr informasjon som holdes tilbake av nasjonalistiske papirmedier. Det har intervjuet samtlige kandidater etter en felles lest, og opplyser om deres bakgrunn og tidligere virksomhet. Annet stoff forteller om situasjonen i WHO, og argumenterer for det tidsskriftet mener er de viktigste valgkriteriene, uten å trekke noen bestemt konklusjon med tanke på hvilken kandidat som oppfyller kriteriene best.

Valget til ledervervet i WHO er ekstra spennende i år, ikke fordi en nordmann stiller som kandidat, men fordi organisasjonen ikke har byttet leder på ti år, og fordi det for første gang i organisasjonens historie har meldt seg flere enn fire kandidater.

Besøkende anmodes om å delta i en uformell avstemning. En egen side viser hvor mange stemmer hver kandidat har fått.

Følg referansen øverst til høyre på denne siden, og klikk på globusen merket "Who should run WHO?" når du er kommet fram til BMJ.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.