JUSS OG SAMFUNN

Widerøe starter gavebutikk på Internett

Netthandel gjelder ikke lenger bare reiser og forbrukerelektronikk. Nå kommer gaveartiklene.

25. apr. 2006 - 09:45

Netthandelen er fortsatt bare i støpeskjeen, men det antas å få en eksplosiv vekst.

For antallet norske nettbutikker vokser kraftig, selv om mange fremdeles er lite kjent.

Teller (tidligere Visa Norge) har avtale med over 800 nettbutikker. I tillegg har Nordea meldt at de nå skal samarbeid med kunder om netthandel, samtidig som Euroconex også melder om sterk satsning innen dette området.

Tilsammen kan de tre aktørene være innløsere av kort-transaksjoner for over 1 200 nettbutikker.

Og de typiske nettbutikkene er ikke lenger bare innen reise, fly, telebutikker og forbrukerelektronikk.

Et eksempel på ny aktører i norsk netthandel er Widerøe som lansert Greenbasket.no tidlig i april. Nettbutikken skal tilby gaveartikler til 1,9 millioner kunder i databasen, og andre interesserte.

Leder for forretningsutvikling i Greenbasket, Trude Erlandsen, forteller til digi.no at nettbutikken foreløpig har et produktutvalg på 350 artikler, men at målet skal være 1000 forskjellige kvalitetsprodukter for ham, henne og barn.

- Vi vil ha kundeservice døgnet rundt, enten på dagen mellom 0800 og 1600 i kontortid eller på Widerøes pratetjeneste på nett, sier Erlandsen.

Greenbasket er 100 prosent eid av Widerøe. Markedsføringen vil skje både om bord i flyene og med utsendte kataloger og kommunikasjonskampanjer i medier.

- Gavepakkene er rålekre og leveres i grønne esker med stor hvit silkesløyfe, sier Erlandsen.

Greenbasket tilbyr også elektroniske gavekort, der familiemedlemmer selv kan spesifisere gavebeløpet til for eksempel konfirmanter og brudepar med et fortattet kort som legges ved. Da kan kunden velge fritt mellom artiklene som finnes hos Widerøe.

Erlandsen hevder at Greenbasket vil ligge fem prosent under faghandlerne i pris. Alle varene skal være merke- og kvalitetsvarer.

Nå står sommertilbudet for tur med 100 artikler som vil koste mellom 100 og 300 kroner. Dette er artikler innen alt fra sport, golf, treningsmanualer og yogamatte til badesett og piknik-utstyr.

Klassiske kvalitetsprodukter som kjøkkenmaskin, fat, accessoirer, klokker og norsk kunstdesign.

Betaling skjer som vanlig med kredittkort.

Det er Posten og BOX Solutions som sørger for transport av varene. Man kan velge selv om man vil ha pakken til postkontoret eller levert hjem – i hele Norge. Hvis Man bestiller før klokken 12.00 vil man på mange steder kunne ha gaven levert på døren dagen etter.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.