Wikileaks: Clinton vurderte Apple-sjefen og Bill Gates som visepresident

Apple-sjef Tim Cook.
Apple-sjef Tim Cook. (Bilde: TORU HANAI)

Washington (NTB-AFP): Apple-sjef Tim Cook sto på ønskelista Hillary Clintons rådgivere hadde over visepresidentkandidater, viser eposter som WikiLeaks har fått tilgang til.

I en epost datert 17. mars, sendt fra valgkampleder John Podesta til Hillary Clinton, sto Cook oppført som potensiell visepresidentkandidat. Det samme gjorde Microsoft-gründer Bill Gates, Gates' kone Melinda, og General Motors-sjef Mary Barra.

– Gi lyd fra deg hvis det er folk du ønsker som skal føres opp på listen eller fjernes fra den, skrev Podesta i eposten, som inneholdt en liste over mer enn 30 personer.

Ikke bekreftet at e-postene er autentiske

Blant andre navn på listen var tidligere forsvarssjef Mike Mullen og tidligere leder for de amerikanske styrkene i Afghanistan, John Allen. Også Clintons hovedmotstander i kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat, Bernie Sanders, sto på listen.

Clinton valgte til slutt verken Cook eller Gates, og gikk i stedet inn for senator Tim Kaine fra Virginia.

Podesta har ikke bekreftet at e-postlekkasjene som WikiLeaks nå har sluppet, er autentiske, men tidligere denne måneden uttalte han at han mener russisk etterretning har hacket seg inn i e-postkontoen hans som ledd i en kampanje til fordel for Republikanernes presidentkandidat Donald Trump. President Barack Obamas regjering og den amerikanske etterretningsledelsen mener det samme. (©NTB)

Kommentarer (7)

Kommentarer (7)
Til toppen