JUSS OG SAMFUNN

WikiLeaks publiserer epostene til CIA-sjef

WikiLeaks har offentliggjort dokumenter som nettstedet hevder er fra den personlige epostkontoen til CIA-sjef John Brennan.

CIA-sjef John Brennan.
CIA-sjef John Brennan. Bilde: CIA
NTB
22. okt. 2015 - 07:29

WikiLeaks varsler også at flere dokumenter vil bli lagt ut på nettet de neste dagene. Lekkasjen er svært pinlig for amerikansk etterretning, som tidligere er blitt utsatt for en rekke lekkasjer.

Ingen topp hemmelige dokumenter ser ut til å være offentliggjort, men lekkasjen omfatter et 47 siders dokument, som tilsynelatende er et spørreskjema knyttet til en sikkerhetsklarering som Brennan gjennomgikk i 2008. Flere venner og bekjente er nevnt i dokumentet, en liste over arbeidserfaring, samt detaljer om Brennans familie og privatliv.

Ung hacker

Dokumentene blir offentliggjort få dager etter at en tenåring kontaktet journalister i New York Post for å fortelle at han har hacket CIAs nettportal og fått tilgang til sensitive opplysninger fra Brennans epostkonto.

WikiLeaks varslet saken på sin egen Twitter-konto onsdag.

«Vi har fått tak i innhold fra CIA-sjef John Brennans epostkonto og vil legge det ut om kort tid», het det i meldingen.

Assange

Twitter har bekreftet at kontoen tilhører WikiLeaks. Den antas å være kontrollert av nettstedets grunnlegger Julian Assange, som har søkt tilflukt i Ecuadors ambassade i London som følge av voldtektsanklager i Sverige.

Tenåringen som tidligere i uken hevdet å ha hacket CIA, har selv lagt ut bilder på Twitter av det som kan være de aktuelle dokumentene. Kontoens eier oppgis å være en 13-åring, som uttrykker sympati for palestineres sak. (©NTB)

Les gjerne: Slik får USA data utlevert fra fremmede land

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.