BEDRIFTSTEKNOLOGI

Wikipedia bytter brukergrensesnitt

Snart blir nettleksikonet enklere å jobbe med.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. mars 2010 - 12:13

Wikimedia Foundation skal rett etter påske begynne utrullingen av nye brukergrensesnitt for forfattere av Wikipedia og andre bidragsytere til de ulike tjenestene som stiftelsen tilbyr.

Etter planen skal det nye brukergrensesnittet rulles ut på Wikimedia Commons først. Deretter følger den engelske utgaven av Wikipedia, de øvrige Wikipedia-utgavene og til slutt en rekke søsterprosjekter. Dette skriver Naoko Komura på vegne av Wikimedia Foundation gruppe for brukeropplevelser i et blogginnlegg.

Dagens standardutseende, Monobook, vil bli erstattet med Vector-designen. I tillegg vil dagens verktøylinje for redigering bli erstattet med en ny og mer oversiktlig vektøylinje, hvor det blant annet tilbys dialoger for innsetting av lenker og tabeller. Nyhetene vil være velkjente for brukere som allerede har testet betautgaven, som har vært tilgjengelig siden august i fjor.

Arbeidet er gjort for å gjøre det enklere for ikke-teknologer å kunne bidra med innhold til Wikipedia og søsterprosjektene.

Dagens verktøylinje i Wikipedia
Dagens verktøylinje i Wikipedia
Den nye verktøylinjen i Wikipedia
Den nye verktøylinjen i Wikipedia

Det er mange som vil påvirkes av denne endringen. Alle som besøker Wikipedia anonymt, vil bli tilbudt Vector-designen. Det samme vil innloggede brukere som ikke har endret standardinnstillingene. Brukere som har tatt i bruk spesielle skripts eller stiler kan komme til å oppleve at disse ikke lenger fungerer som tidligere.

Det samme gjelder ulike typer gadgets som er tilgjengelige gjennom brukerinnstillingene.

Ekstern programvare og webapplikasjoner som er basert på MediaWiki API vil ikke påvirkes av endringen. Det kan derimot skje at applikasjoner som henter dataene direkte fra dagens websider, ikke lenger vil fungere.

Men Komura regner med at mange slike verktøy allerede har bygget inn støtte for Vector, basert på betautgaven, som fortsatt er tilgjengelig.

Det skal fortsatt være mulig å komme tilbake til den gamle designen ved hjelp av brukerinnstillingene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.