FORBRUKERTEKNOLOGI

Wikipedia får «liker»-funksjon

Leksikonets ledelse tror at særlig ferske bidragsytere har behov for litt mer ros.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. juni 2011 - 15:31

Wikipedia tester nå en ny funksjon som som kalles for WikiLove. Med denne kan registrerte brukere gi andre registrerte brukere en hyggelig hilsen, kombinert med en stjerne i margen, en virtuell øl eller pusekatt, eventuelt et selvvalgt bilde.

I et blogginnlegg skrevet i forrige uke vises det til en undersøkelse blant bidragsytere til Wikipedia hvor det går fram mange mister lysten til å bidra til innhold i det brukerskapte leksikonen fordi de blir sett ned på av mer erfarne bidragsytere. Samtidig mener mange at de vil bidra oftere dersom deres bidrag får komplimenter fra andre brukere.

WikiLove vil eksistere som et eget fanevalg på siden til hver enkelt bruker. Foreløpig er det bare tilgjengelig som et eksperiment i en prototype av Wikipedia, men dersom alt går etter planen, skal funksjonen rulles ut på den engelskspråklige utgaven av Wikipedia allerede førstkommende onsdag.

Et klikk på hjertet i fanenlinjen på brukersidene i Wikipedia, gjør det mulig å sende en WikiLove-hilsen til den aktuelle brukeren.
Et klikk på hjertet i fanenlinjen på brukersidene i Wikipedia, gjør det mulig å sende en WikiLove-hilsen til den aktuelle brukeren.

Det vil være mulig for brukerne å deaktivere det hele via brukerinnstillingene.

Dialogen for innsending av WikiLove.
Dialogen for innsending av WikiLove.

Wikipedia vil på sin side studere hvor ofte funksjonen brukes og se om den har noen effekt på aktiviteten til bidragsyterne, ikke minst de med minst erfaring.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.