Wikipedia skjerper redigeringskontrollen

Klager på feilinformasjon og vandalisme i webleksikonet Wikipedia har ført til innstramming av redigeringsmulighetene.

Klager på feilinformasjon og vandalisme i webleksikonet Wikipedia har ført til innstramming av redigeringsmulighetene.

Wikipedias grunnlegger, Jimmy Wales, annonserte i går opprettelsen av strengere redigeringspraksis i den engelskspråklige utgaven av det frie webleksikonet Wikipedia. Fra og med den 5. desember fjernet Wales mulighetene for uregistrerte brukere å lage nye artikler i Wikipedia. Uregistrerte brukere vil fortsatt kunne rette stavefeil og legge til informasjon i eksisterende artikler.

- Dette vil redusere arbeidsmengden til de frivillige redaktørene som kontrollerer bidrag til prosjektet, sier Wales i en pressemelding.

Wikipedia har i det siste fått mediedekning på grunn av en klage i USA Today, som ble fremmet av den pensjonerte journalisten John Seigenthaler. Han hadde oppdaget insinuasjoner i hans Wikipedia-biografi om at han hadde vært involvert i drapene på både John og Robert Kennedy. Seigenthaler kontaktet Wales om dette for to måneder siden, noe som førte til at denne versjonen av oppføringen umiddelbart ble fjernet fra leksikonet. De falske opplysningene var blitt skrevet av en uregistrert bruker.

    Les også:

- Vårt hovedmål er å produsere et gratis, høykvalitets leksikon. Den åpne redigeringsprosessen er i bunn og grunn et middel som lar oss bygge Wikipedia og gjøre det fritt tilgjengelig for alle. Den er ikke et mål i seg selv, sier Wales.

Medlemmene av Wikipedia-fellesskapet har drøftet en rekke muligheter for å hindre lignende situasjoner i framtiden. Blant det som vurderes er å rangere artikler og å identifisere stabile versjoner som er egnet for å være avsluttet arbeid.

Til toppen