Wikipedia slaktes av norsk konkurrent

Til tross for at dugnadsleksikonet Wikipedia i en undersøkelse i tidsskriftet Nature ble erklært å ha tilnærmet kvalitet som Encyclopedia Britannia, betviler norske konkurrenter dette.

Den norske utgaven av Wikipedia nærmer seg nå 64.000 artikler, og har vokst i rekordfart med tusener av frivillige over hele verden.

Til sammenligning har Store Norske Leksikon solgt 7.500 eksemplarer av sin nye papirutgave, og rundt 300 000 har tilgang til nettutgaven.

Nå slår hovedredaktøren Petter Henriksen i Store Norske Leksikon alarm, og mener Wikipedia ikke er tilstrekkelig kvalitetsikret, skriver Aftenposten.

Selv om mye av stoffet er sant og korrekt framstilt, vet man ikke hvilke artikler det gjelder. Dermed blir det en risikosport å stole på Wikipedia, mener han.

    Les også:

Henriksen viser til eksempel med Palestina-lederen Arafat rett før han døde, som gjenspeilte stadig skiftende versjoner av hans biografi.

Heller ikke leder for redaksjonsrådet i Store Norske Leksikon, professor Trond Berg Eriksen, tror Wikipedia holder riktig kvalitet.

Dette fordi man kan skrive inn hva som helst i artiklene i motsetning til Store Norske som har signerte artikler med kvalitetsikring.

Til toppen