Wiki-PR forsøker ikke i særlig grad å skjule hvilke Wikipedia-relaterte tjenester selskapet tilbyr.
Wiki-PR forsøker ikke i særlig grad å skjule hvilke Wikipedia-relaterte tjenester selskapet tilbyr. (Bilde: digi.no)

Wikipedia truer med søksmål

Vil har slutt på artikkelskriving mot betaling.

Wikimedia Foundation, som har det formelle ansvaret for utgivelsen av nettleksikonet Wikipedia, har fullført den interne granskningen som ble kunngjort i slutten av oktober. Stiftelsen gransket påstander om omfattende brudd på retningslinjene for publisering av artikler i Wikipedia, nærmere bestemt at bedrifter har engasjert pr-selskaper som skriver positiv omtale av bedriftene i nettleksikonet.

Granskningen har avdekket mer enn 300 brukerkontoer som har blitt brukt til «sockpuppetry», et uttrykk som er avledet fra «sockpuppet» (sokkedukke), som siden midten 1990-tallet har blitt brukt til å beskrive medlemmer av et internettfellesskap som uttaler seg til eller om seg selv, samtidig som han eller hun utgjør seg for å være en annen person.

Wikimedia Foundation har engasjert et amerikansk advokatfirma som skal hjelpe stiftelsen med å vurdere og etterforske påstander om at selskapet Wiki-PR har vært involvert i betalt redigering til fordel for kunder, noe som bryter bruksvilkårene til Wikipedia.

I går sendte advokatfirmaet et åpent brev til administrerende direktør i Wiki-PR, Jordan French, hvor selskapet nektes tilgang til å redigere Wikipedia med mindre selskapet fullt ut føyer seg etter de betingelser som Wikimedia-felleskapet har skissert.

Dersom ikke Wiki-PR føyer seg til kravene, vil Wikimedia vurdere å reise sak mot Wiki-PR for å beskytte stiftelsens rettigheter.

    Les også:

Til toppen