JUSS OG SAMFUNN

Wikipedia truer med søksmål

Vil har slutt på artikkelskriving mot betaling.

Wiki-PR forsøker ikke i særlig grad å skjule hvilke Wikipedia-relaterte tjenester selskapet tilbyr.
Wiki-PR forsøker ikke i særlig grad å skjule hvilke Wikipedia-relaterte tjenester selskapet tilbyr. Bilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. nov. 2013 - 14:46

Wikimedia Foundation, som har det formelle ansvaret for utgivelsen av nettleksikonet Wikipedia, har fullført den interne granskningen som ble kunngjort i slutten av oktober. Stiftelsen gransket påstander om omfattende brudd på retningslinjene for publisering av artikler i Wikipedia, nærmere bestemt at bedrifter har engasjert pr-selskaper som skriver positiv omtale av bedriftene i nettleksikonet.

Granskningen har avdekket mer enn 300 brukerkontoer som har blitt brukt til «sockpuppetry», et uttrykk som er avledet fra «sockpuppet» (sokkedukke), som siden midten 1990-tallet har blitt brukt til å beskrive medlemmer av et internettfellesskap som uttaler seg til eller om seg selv, samtidig som han eller hun utgjør seg for å være en annen person.

Wikimedia Foundation har engasjert et amerikansk advokatfirma som skal hjelpe stiftelsen med å vurdere og etterforske påstander om at selskapet Wiki-PR har vært involvert i betalt redigering til fordel for kunder, noe som bryter bruksvilkårene til Wikipedia.

I går sendte advokatfirmaet et åpent brev til administrerende direktør i Wiki-PR, Jordan French, hvor selskapet nektes tilgang til å redigere Wikipedia med mindre selskapet fullt ut føyer seg etter de betingelser som Wikimedia-felleskapet har skissert.

Dersom ikke Wiki-PR føyer seg til kravene, vil Wikimedia vurdere å reise sak mot Wiki-PR for å beskytte stiftelsens rettigheter.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.