Wikipedias medgründer har lansert konkurrent

Larry Sanger var en av med-gründerne til Jimmy Wales når Wikipedia ble lansert.

På noen få år har Wikipedia blitt fylt opp med innhold fra leksikonets egne brukere, og det er nå både det største og mest brukte oppslagsverket i verden.

Alle er imdlertid ikke like fornøyd med utviklingen, og Wikipedia har vært igjennom flere pinlige episoder med feil i flere artikler.

Sanger har lenge jobbet med å lansere en konkurrent til Wikipedia, et nettbasert leksikon som skrives av kvalifiserte brukere som ikke er annonyme. Det nye leksikonet fikk navnet Citizendium, et navn som er en kombinasjon av ordene Citizen og Compendium.

Citizendium kunne teoretisk sett ha startet med å kopiere Wikipedia artiklene for så å jobbe med å forbedre de. Det er mulig fordi Wikipedia innholdet er lisensiert under GNU Free Doc License, en lisens som tillatter alle å kopiere innholdet så lenge de selv tilgjengeliggjør sine endringer og tillegg.

Citizendium har imidlertid ikke valgt denne strategien, ihvertfall ikke i stor skala. Per i dag har nettleksikonet litt over 1.100 artikler, hvorav noen skal være importert fra Wikipedia.

Ifølge CNet News skal Sanger ha rekruttert 820 artikkelforfattere og 186 redaktører til sitt prosjekt.

Til toppen