KARRIERE

Willoch blir verdenskonsulent

Cap Gemini Ernst & Youngs nordiske toppsjef, nordmannen Bjørn-Erik Willoch, er utnevnt til global leder for konsulentvirksomheten.

Cap Gemini Ernst & Youngs konsulentvirksomhet utgjør ett av konsernets tre forretningsområder, og Willoch får ansvaret for en global organisasjon med hele 7000 medarbeidere. Han etterfølger Terry Ozan, som har gått av med pensjon. I sin nye rolle inngår Willoch i konsernledelsen i Paris.

Konsulentvirksomheten utgjør omtrent 25 prosent av Cap Gemini Ernst & Youngs globale omsetning, og nå mener selskapet å se at dette markedet igjen peker oppover:

- Etter to-tre år med trått føre ser vi nå at det globale markedet for konsulentvirksomheten vender oppover. Men markedet er svært annerledes enn det vi så gjennom høykonjunkturen på 90-tallet. Nå kreves svært spesialiserte tjenester, med en tett integrasjon mellom konsulenter, teknologer og outsourcingsspesialister, sier Bjørn-Erik Willoch i en pressemelding.

Mellom 1995 og 1999 spilte Bjørn-Erik Willoch en nøkkelrolle i oppbyggingen av Ernst & Young Management Consulting i Sverige, en organisasjon som vokste fra 20 til 350 medarbeidere under hans ledelse. Han var også en av lederne i fusjonsarbeidet mellom Cap Gemini og Ernst & Young i Norden. Kort tid etter fusjonen ble Willoch ansvarlig for CGE&Y Norden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.