TELEKOM

Willy Jensen skal forlate PT

Direktøren for Post- og teletilsynet reiser til Brussel.

Willy Jensen og og Magnhild Meltveit Kleppa.
Willy Jensen og og Magnhild Meltveit Kleppa. Bilde: PT
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. jan. 2011 - 15:20

Willy Jensen, Direktør i Post- og teletilsynet (PT), er engasjert som Norges første kommunikasjonsråd ved den norske EU-delegasjonen. Han starter arbeidet i Brussel den 1. august i år og fratrer da som direktør i PT.

Jensen har vært direktør for PT i ti år. Tidligere har han blant annet ledet Norge 2000 og arbeidet ved European Space Agency i Roma. Han er 64 år og professor i informatikk fra Universitetet i Tromsø.

Jensen skal arbeide med den norske EU-deligasjonen i omlag ett år. Hans ansvar blir særlig å følge saker i EU- og EØS-systemet som er viktige for norsk post- og ekompolitikk og norsk ekombransje. Dette har hittil vært ivaretatt av samferdselsråden, men blir nå et eget ansvarsområde.

- Det er viktig for Norge å holde seg oppdatert om saker som får direkte innvirkning på det norske samfunnet. Regulering av Internett, mobiltelefoni, postsaker, frekvenser og standarder for handel er alle områder der Norge må være til stede og fremme vårt lands interesser. Jeg er meget tilfreds med at Jensen tar på seg oppgaven og ser frem til å styrke den norske delegasjonen med hans kompetanse, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa, i en pressemelding.

- Jeg er ydmyk og stolt over tilliten og gleder meg til arbeidet. Likevel er det med vemod jeg drar fra gode kolleger i PT. Vi har opplevd mye sammen, gjennom både flytting og tøffe runder med blant annet markedsanalyser. Men nå ser jeg først og fremst frem til å jobbe med norske interesser internasjonalt, sier Jensen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.