Wimax fra Intel kommer først til høsten

Intel er forsinket med Wimax, men tar nå i bruk flere andre lovende teknologier.

Wimax fra Intel kommer først til høsten

Intel er forsinket med Wimax, men tar nå i bruk flere andre lovende teknologier.

Intels lansering av Centrino 2-plattformen for bærbare PC-er vil som kjent skje stykkevis og delt. Årsaken er en kombinasjon av tekniske og byråkratiske problemer.

    Les også:

I natt kunngjorde selskapet en foreløpig tidsplan for den siste av komponentene i Centrino 2, nemlig den integrerte Wimax/WLAN-løsningen som har vært kjent under kodenavnet Echo Peak.

Wimax er en langtrekkende, trådløs overføringsteknologi som sammen med blant annet LTE (Long Term Evolution) og UMB (Ultra Mobile Broadband) regnes som en fjerde generasjons mobil kommunikasjonsteknologi (4G).

Det er nå klart at bærbare PC-er utstyrt med denne løsningen vil komme på markedet i løpet av høsten, men i første omgang bare i USA. I løpet av 2009 kan det ventes å tilgjengeligheten vil øke, sammen med tilgjengeligheten av tjenester basert på Wimax. Per i dag finnes det ifølge Intel drøyt 280 faste eller mobile Wimax-nettverk.

Intel presenterte i natt også en ny brikkesettfamilie for stasjonære PC-er. Intel 4 Series Chipset, som familien heter, består av modellene G45, G43, P45 og P43 Express. De skal være beregnet for bruk sammen med de nyeste Core 2 Duo og Core 2 Quad-prosessorene til selskapet.

Avhengig av modell, skal brikkesettene gi stasjonære, Intel-baserte PC-er tilgang på blant annet PCI Express 2.0, bedre integrert grafikk med grafikkakseleratoren X4500HD, bedre strømstyringsfunksjonalitet, samt støtte for skjermutgangene DisplayPort og HDMI med HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection).

De første hovedkortene basert på disse brikkesettene kan ventes til høsten.

Til toppen