AVTALER & KONTRAKTER

WiMP blir amerikansk

Schibsted selger Aspiro til kjent rapper.

WiMP, den norskeide konkurrenten til Spotify, selges til selskap som eies av rapperen Jay-Z.
WiMP, den norskeide konkurrenten til Spotify, selges til selskap som eies av rapperen Jay-Z.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. jan. 2015 - 09:56

Oslo (NTB): Mediekonsernet Schibsted har akseptert et bud på sitt svenske datterselskap Aspiro, som blant annet står bak strømmetjenesten Wimp. Kjøperen er Jay-Z-eide Project Panther.

Project Panther Bidco har lagt inn bud på 1,05 svenske kroner per aksje i selskapet. Aspiro er norskeid og har hovedkontor i Oslo, men det er børsnotert i Stockholm.

Budet verdsetter egenkapitalen i Aspiro til 464 millioner svenske kroner, opplyser Schibsted i en pressemelding fredag morgen.

Project Panther kontrolleres av S. Carter Enterprises. Det eies av den amerikanske rapperen Shawn Carter, bedre kjent som Jay-Z.

Rapperen Jay-Z har via sitt selskap S. Carter Enterprises kjøpt Aspiro og musikkstrømmetjenesten WiMP. Her er han avbildet i forbindelse med et arrangement i New York i 2011. <i>Bilde: Joella Marano/Flickr (CC BY-SA 2.0)</i>
Rapperen Jay-Z har via sitt selskap S. Carter Enterprises kjøpt Aspiro og musikkstrømmetjenesten WiMP. Her er han avbildet i forbindelse med et arrangement i New York i 2011. Bilde: Joella Marano/Flickr (CC BY-SA 2.0)

Budkomiteen i Aspiros styre har enstemmig anbefalt aksjonærene å akseptere budet.

Schibsted ASA har akseptert budet gjennom datterselskapet Streaming Media AS, som Schibsted eier sammen med Platekompaniet AS og Verdane Capital VIII. Schibsted eier omtrent 75 prosent av aksjene i Streaming Media AS, som igjen eier 76 prosent av aksjene i Aspiro.

– Schibsted og Streaming Media har utøvd aktivt eierskap i Aspiro i tre år, og Aspiro har hatt betydelig fremgang i denne perioden. Schibsted mener det er stort potensial for ytterligere vekst for selskapet. Aspiro trenger betydelig kapital for å ekspandere og en sterk og dedikert eier for å kunne konkurrere i det globale markedet for musikkstreaming, sier Trond Berger, konserndirektør økonomi og finans i Schibsted ASA, i en pressemelding.

– For Schibsted er ikke Aspiro regnet som kjernevirksomhet, og vi ønsker å allokere våre finansielle resurser til kjernevirksomheten vår. Panther, som kontrolleres av S. Carter Enterprises, LLC, har tilstrekkelige finansielle resurser og høy grad av kompetanse i musikkindustrien. Jeg mener derfor de som eier vil være bedre egnet til å løfte Aspiro med sin avanserte musikkstreamingtjeneste til et nytt nivå, sier Berger. (©NTB)

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.