FORBRUKERTEKNOLOGI

Wimp mer klar til Android enn iPhone

Aspiro tror Apples «ja» til Spotify gir dem plass på App Store.

1. sep. 2009 - 13:22

Apple avslørte i forrige uke at Spotify er godkjent. Musikkstreaming-tjenesten kan snart lastes ned til iPhone gjennom selskapets nettbutikk, App Store.

Avgjørelsen om å tillate Spotify på iPhone var kontroversiell og uventet, fordi tjenesten konkurrerer mot Apples eget musikkhegemoni, iTunes, idag verdens største digitale musikkforretning.

- Dette synes vi er veldig bra, sier teknisk sjef Per Einar Dybvik i Aspiro Musikk, ansvarlig for utviklingen av Wimp, Spotifys norske konkurrent.

Aspiro har ennå ikke formelt søkt om godkjennelse for sin egen musikklient hos Apple, men nå tror de veien fremover blir enklere.

- Dette er klarsignal for at vi ikke skal hindres på App Store, tror Dybvik.

Digi.no har tidligere fått demonstrert selskapets applikasjon for iPhone i en testversjon, og kunne konstatere at det så svært ferdig ut. Det var imidlertid bare en prototyp, forsikrer Aspiro-sjefen.

- Den versjonen som foreligger nå har helt ny funksjonalitet og helt nytt design.

- Når sender dere Wimp inn til Apple for godkjenning?

- Det er ikke helt klart. Fortsatt er vi i en betaprosess med hele Wimp-satsingen, som går frem til oktober. Frem til da har vi fokus på testing.

- Har dere planer om å tilby Wimp på andre mobiltelefoner?

I løpet av et par uker kommer vi til å tilby en Android-klient til noen av betabrukerne - Vi har en Android-versjon. Den er vel enda mer klar enn iPhone-utgaven. Android-klienten vår har vært til test i et begrenset miljø, men snart utvider vi testprosjektet. Fordelen er at vi her ikke trenger godkjennelse av én aktør eller begrenses av antall lisenser til betatest.

- I løpet av et par uker kommer vi til å tilby en Android-klient til noen av betabrukerne våre, lover Per Einar Dybvik.

Nylig la også selskapet ut skjermbilder, nettopp fra Androidversjonen som en liten smakebit til nysgjerrige. Se her, slik blir programmet på den Google-sponsede mobilplattformen:

Symbian for dyrt

Han forteller også at de har gjennomført et mindre utviklingsprosjekt for Wimp til Symbian-plattformen, men at de foreløpig ikke har valgt å gå videre.

- Kostnaden for å utvikle til Symbian er vesentlig høyere enn for andre plattformer, forklarer Dybvik.

Tjener millioner på lisensavtale

Aspiro sikret seg tidligere i sommer en avtale med en store amerikansk aktør. Avtalen gikk under radaren på alle norske medier.

- Jeg kan ikke si navnet, men det dreier seg om en stor aktør som har lisensiert streamingteknologien vår for å lansere dette i USA og Canada. Produktet vil benytte aktørens egen merkevare og innhold, og vil ikke fremstå som et produkt fra oss.

Avtalen med selskapet har ifølge Dybvik en minimumsverdi på 10 millioner svenske kroner over en treårsperiode, med muligheter for utvidelse.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.