Win 98 SE vet ikke at c: og C: er samme sted

Det er allerede funnet en feil i Windows 98 SE, den nyeste versjonen av Microsoft sitt vanligste operativsystem.

Det er allerede funnet en feil i Windows 98 SE, den nyeste versjonen av Microsoft sitt vanligste operativsystem.

Microsoft annonserte i slutten av forrige uke at Windows 98 Second Edition nå kan bestilles fra selskapets nettsted. Produktet finnes både som en fullversjon til 209 dollar eller som en oppdatering til nåværende Windows 95 og 3.x-brukere til 109 dollar.

Den norske utgaven av Windows 98 SE skal "snart" bli tilgjengelig, ifølge Ole Tom Seierstad ved Microsoft Norge.

Men Microsoft har nok vært litt kjappe med å legge operativsystemet ut for salg, for den første feilen i operativsystemet er allerede oppdaget. Dette er ikke en feil som har overlevd oppdateringen fra den første utgaven av Windows 98, men noe helt nytt som får maskinen til å låse seg hvis den kjøres i hvilemodus.

Problemet oppstår når stasjonsnavnet til den disken hvor swap-filen ligger er skrevet med liten bokstav i System.ini.-filen, for eksempel c: istedenfor C:.

Det er driveren for I/O-systemet (IOS) at feilen ligger. Denne forventer å få ASCII-verdien som tilsvarer stasjonsnavnet oppgitt med stor bokstav og har ikke noen rutine innebygget som konverterer fra ASCII-verdien til små bokstaver om til verdien til store bokstaver.

Microsoft har bekreftet feilen, men uttaler ingenting om feilen vil bli snarlig rettet. I mellomtiden gjelder det å huske å oppgi stasjonsnavnet med stor bokstav.

Til toppen