BEDRIFTSTEKNOLOGI

Win32-verktøy har begynt å dukke opp i Windows Store

Fra Microsoft selv.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. mai 2016 - 08:49

I forbindelse med utviklerkonferansen Build tidligere denne våren gjorde Microsoft tilgjengelig et verktøy som gjør det relativt enkelt å gjøre tradisjonell Win32-programvare tilgjengelige som en form for UWP-apper (Universal Windows Platform).

Nå har selskapet muligens tatt i bruk verktøyet selv, for flere av de tradisjonelle verktøyene som har fulgt med en rekke Windows-versjoner, er nå «tilgjengelige» som UWP-apper i Windows Store.

Det er Twitter-brukeren WalkingCat med flere som har oppdaget dette, noe som omtales av Neowin. Blant Win32-verktøyene som i alle fall er tilgjengelig, er klassikere som WordPad, Character Map, XPS Viewer og Windows Fax and Scan.

Bare listet

Foreløpig er det bare mulig å søke dem opp i Windows Store. De kan ikke installeres i den nåværende utgaven av Windows 10, og angivelig heller ikke i testutgavene som nå er tilgjengelige. Men trolig vil de støttes av Windows 10 Anniversary Update, som kan ventes til sommeren.

Alle disse verktøyene følger også med Windows 10, så i utgangspunktet kan man jo lure på hensikten med å gjøre dem tilgjengelige for nedlastning. En mulig forklaring er at de på denne måten enklere kan oppdateres, ved at de benytter den oppdateringsmekanismene i Windows Store i stedet for Windows Update.

En annen mulig forklaring er at disse verktøyene vil leveres som UWP-apper i Windows 10 Anniversary Update og dermed vil kunne både avinstalleres og installeres på nytt.

Det er ingenting som tyder på at disse appene vil bli tilgjengelig for annet enn x86-baserte Windows 10-systemer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.