FORBRUKERTEKNOLOGI

WinAmp lever videre

Oppkjøpet bekreftet.

Selv om WinAmp knapt har blitt oppdatert siden 2009, blir mediespilleren lastet ned omtrent tre millioner ganger i måneden.
Selv om WinAmp knapt har blitt oppdatert siden 2009, blir mediespilleren lastet ned omtrent tre millioner ganger i måneden. Bilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. jan. 2014 - 13:48

Belgiske Radionomy, som tilbyr en global tjeneste hvor radioentusiaster fritt kan etablere egne, nettbaserte radiostasjoner, skal ha kjøpt musikkspilleren og nettradiotjenesten Shoutcast av AOL. Dette ble opplyst i en pressemelding som ble utgitt via PR Newswire, men som senere har blitt trukket. Men administrerende direktør i Radionomy, Alexandre Saboundjian, bekrefter det hele overfor belgiske De Tijd.

Nyheten kommer ikke som noen stor overraskelse. Etter at AOL i november kunngjorde at WinAmp, Shoutcast og de tilhørende nettstedene skulle legges ned den 20. november, forble alle tilgjengelige også etter dette. Helt på tampen av året ble det kjent at winamp.com-domenet var blitt overført Radiononys DNS-servere, noe som langt på vei forklarte hva som var i gjære.

Saboundjian forteller at Radionomy har store planer for begge de to tjenestene selskapet har kjøpt opp. Ifølge De Tijd opplyser han at mens markedet for slike mediespillere for desktoppen er svært modne, så er situasjonen en helt annen innen mobil. Derfor planlegger Radionomy i første omgang å lansere WinAmp for Android og iOS innen begynnelsen av april. Men også underholdningssystemer for biler blir nevnt i saken.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.