Windows 10 Anniversary Update

Windows 10-bruken vokser fortsatt idet datoen for stor oppdatering er klar

Snart kommer blekk- og Linux-funksjonaliteten.

Bedre støtte for penn og linjal er blant nyhetene som kommer til Windows 10 i august.
Bedre støtte for penn og linjal er blant nyhetene som kommer til Windows 10 i august. (Bilde: Microsoft)

Snart kommer blekk- og Linux-funksjonaliteten.

Etter en litt prematur kunngjøring i går kunne Microsoft i dag fortelle at Windows 10 Anniversary Update vil bli tilgjengelig den 2. august i år, et par dager etter ettårsdagen til Windows 10. Dette gjelder trolig for alle enheter med Windows 10, ikke bare pc-er.

De fleste av nyhetene i den kommende oppdateringen bør være godt kjente for de fleste, siden de ble presentert av Microsoft under Build-konferansen i april. Utvidet støtte for bruk av stylus (Windows Ink), støtte for utvidelser i Edge og forbedret Cortana er noe av det som loves.

Vokser fortsatt

Microsoft opplyser nå at antallet enheter som nå kjører Windows 10 har passert 350 millioner. Dette er 50 millioner flere enn i begynnelsen av mai og 150 millioner flere enn i desember. 

Samtidig er det mange som av ulike årsaker ikke ønsker å oppgradere, men som likevel har følt seg mer eller mindre tvunget til å gjøre dette. Som digi.no skrev tidligere i dag, har dette resultert i at Microsoft må betale erstatning på 10 000 dollar til en kvinne for tapt arbeidsfortjeneste. 

Letter på trykket

Microsoft har fått mye kritikk for den ganske aggressive oppgraderingsfunksjonaliteten som pådyttes brukerne av Windows 7 og 8.1. Selskapet skal nå ha valgt å dempe dette igjen, noe Windows-sjef hos Microsoft, Terry Myerson, forteller til blant annet The Verge.

Nå er det uansett bare en måned igjen av perioden hvor brukere av eldre Windows-versjoner kan oppgradere gratis til Windows 10. Det er lite sannsynlig at de som ennå ikke har fått med seg dette, vil oppdaget det i løpet av tiden som gjenstår.

Mange vil nok likevel benytte muligheten før den forsvinner. Det er jo uansett mulig å rulle tilbake igjen til den opprinnelige Windows-versjonen dersom man ikke er fornøyd. Man kan alltids forsøke Windows 10 på nytt igjen senere når man først har aktivert lisensen. 

Kommentarer (22)

Kommentarer (22)
Til toppen