Windows 10 har nå 400 millioner aktive brukere

Fristen for å oppgradere gratis til Windows 10 løp ut i juli. Microsoft opplyser nå at operativsystemet brukes av minst 400 millioner aktivt hver måned.
Fristen for å oppgradere gratis til Windows 10 løp ut i juli. Microsoft opplyser nå at operativsystemet brukes av minst 400 millioner aktivt hver måned. (Bilde: Colourbox)

I juni gjorde Microsoft det kjent at Windows 10 hadde nådd 350 millioner installasjoner. Nå kan de markere neste milepæl.

Operativsystemet er i bruk på 400 millioner maskiner, opplyste selskapet i går.

Dette er aktive enheter målt i løpet av siste måned, utdyper Zdnet. Omfanget inkluder pc-er, nettbrett, smartmobil, spillkonsollen Xbox One, Hololens-briller og Surface Hub – det 84 tommers store skjermproduktet for møterom.

Microsoft har tidligere erkjent at de ikke kommer til å rekke sitt opprinnelige mål om 1 milliard installasjoner innen sommeren 2018. Årsaken er sviktende salg av Windows-baserte mobiltelefoner.

Ikke desto mindre representerer Windows 10 den raskeste utbredelsen av en Windows-utgave gjennom historien. Intet operativsystem har nådd flere brukere på kortere tid.

Windows 7 har fortsatt rekorden for det hurtigst solgte operativsystemet gjennom tidene, men brukte til sammenligning syv måneder lenger på å nå tallet 400 millioner.

Les om aggressiv utrulling: Windows-installasjonen startet av seg selv. Det ødela eksamen for norsk student

Med introduksjonen av Windows 10 valgte Microsoft derimot å tilby operativsystemet som en gratis oppgradering til mange av Windows-brukerne, et tilbud som varte det første året. Det er årsaken til at programvaregiganten nå opererer med aktive installasjoner og ikke solgte Windows-lisenser som tidligere.

Kommentarer (7)

Kommentarer (7)
Til toppen