Power Throttling

Windows 10 skal bli snillere mot batteriet

Skal strupe effektbruken til bakgrunnsapper.

Microsoft skal utnytte moderne prosessorteknologi for å redusere effektbruken til bakgrunnapplikasjoner i Windows 10.
Microsoft skal utnytte moderne prosessorteknologi for å redusere effektbruken til bakgrunnapplikasjoner i Windows 10. (Bilde: Kurt Lekanger)

Skal strupe effektbruken til bakgrunnsapper.

Microsoft kunngjorde i går at en kommende utgave av operativsystemet, altså ikke Creator Update, men oppdateringen som trolig kommer til høsten, vil kunne utnytte moderne brikketeknologi for å kjøre bakgrunnsapplikasjoner på en mer «effekt-effektiv» måte. Dette kaller selskapet foreløpig for Power Throttling. 

Dette innebærer at når arbeidsoppgaver kjøres i bakgrunnen, så vil Windows sørge for at CPU-en settes i den mest effektive driftsmodusen, slik at batteriet tappes så lite som mulig på grunn av dette arbeidet, uten at arbeidet stoppes helt. 

Samtidig skal applikasjonene som brukeren faktisk bruker, gis den prosessorkraften de behøver. 

Speed Shift

Power Throttling kan allerede testes i en ny Insider-utgave (Build 16176), men kun med datamaskiner hvor CPU-en har støtte for Intels Speed Shift-teknologi. Denne ble Denne ble introdusert med sjette generasjon av Intels Core-prosessorer (Skylake).  

Men Microsoft lover å tilby Power Throttling også for andre CPU-er i løpet av noen måneder. 

Microsoft har tidligere i år, i det skjulte, latt Windows Insider-deltakerne teste Power Throttling for å måle effekten. Effektbruken til CPU-en skal i disse tilfellene ha blitt redusert med opptil elleve prosent.

Les også: Under panseret på Intels Skylake-arkitektur

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen