Windows 10 skal fornyes hurtig

Men bedrifter vil kunne velge oppdateringstempoet selv.

Windows 10 skal fornyes hurtig
Microsoft presentasjon av den nyeste testversjonen av Windows 10 denne uken, var først og fremst rettet mot forbrukere. Men operativsystemet inneholder også en rekke nye rettet spesielt mot virksomheter. Bilde: Microsoft

Mange bedrifter har behov for å benytte den samme programvaren i flere år, uten at brukergrensesnitt og funksjonalitet endres, noe som ofte vil føre til behov for ny opplæring av ansatte og i verste fall at applikasjoner slutter å fungere. Samtidig er Microsoft nødt til å holde et høyt innovasjonstempo dersom selskapet skal kunne holde følge med konkurrentene i forbrukermarkedet. Det betyr at ny funksjonalitet vil kunne bli tilbudt både raskt og ofte.

Windows 10 skal tilbys enheter i alle størrelser, til kunder med svært forskjellige behov. For å dekke behovene til så mange som mulig, har Microsoft derfor valgt at operativsystemet skal kunne oppdateres med flere ulike tilnærminger.

– Vi forstår at virksomheter har behov for valg når det gjelder hvordan oppdateringer blir levert, og i hvilken takt, skriver Jim Alkove i et blogginnlegg.

Der forteller han at virksomheter vil kunne velge hvilken «innovasjonshastighet» som er den rette for hver av virksomhetens brukergrupper, i stedet for én felles løsning.

– Bedriftskunder vil kunne velge å bli med i den hurtige forbruker-oppdateringstakten, eller å låse ned virksomhetskritiske miljøer til bare å motta sikkerhetsrelaterte og kritiske oppdateringer til systemene sine. Virksomheter vil ha et ytterligere valg for systemer som ikke er virksomhetskritiske, og som har behov for å holde følge med de nyeste innovasjonene, men samtidig med fordelen av å installere oppdateringer etter at de har blitt testet i det brede markedet, skriver Alkove.

Han forteller videre at det ikke dreier seg om et enten-eller-valg.

– Vi regner med at de fleste bedrifter vil ha behov for en blanding av disse valgene for tilpasning til deres forretningsscenarier. Ta for eksempel en investeringsbank, hvor virksomhetskritiske systemer i tradingavdelingen bare mottar sikkerhetsoppdateringer, mens mobile enheter for finansrådgivere holder oppdaterte med den nyeste funksjonaliteten – noe som åpner for den hensiktsmessige oppdateringstakten for hver enhet.

Funksjonalitetsoppdateringene vil tilbys via Windows Update så snart de er klare til konsumentbrukere og virksomheter som ønsker.

    Les også: