Microsoft presentasjon av den nyeste testversjonen av Windows 10 denne uken, var først og fremst rettet mot forbrukere. Men operativsystemet inneholder også en rekke nye rettet spesielt mot virksomheter. (Bilde: Microsoft)

Windows 10 skal fornyes hurtig

Men bedrifter vil kunne velge oppdateringstempoet selv.

Mange bedrifter har behov for å benytte den samme programvaren i flere år, uten at brukergrensesnitt og funksjonalitet endres, noe som ofte vil føre til behov for ny opplæring av ansatte og i verste fall at applikasjoner slutter å fungere. Samtidig er Microsoft nødt til å holde et høyt innovasjonstempo dersom selskapet skal kunne holde følge med konkurrentene i forbrukermarkedet. Det betyr at ny funksjonalitet vil kunne bli tilbudt både raskt og ofte.

Windows 10 skal tilbys enheter i alle størrelser, til kunder med svært forskjellige behov. For å dekke behovene til så mange som mulig, har Microsoft derfor valgt at operativsystemet skal kunne oppdateres med flere ulike tilnærminger.

– Vi forstår at virksomheter har behov for valg når det gjelder hvordan oppdateringer blir levert, og i hvilken takt, skriver Jim Alkove i et blogginnlegg.

Der forteller han at virksomheter vil kunne velge hvilken «innovasjonshastighet» som er den rette for hver av virksomhetens brukergrupper, i stedet for én felles løsning.

– Bedriftskunder vil kunne velge å bli med i den hurtige forbruker-oppdateringstakten, eller å låse ned virksomhetskritiske miljøer til bare å motta sikkerhetsrelaterte og kritiske oppdateringer til systemene sine. Virksomheter vil ha et ytterligere valg for systemer som ikke er virksomhetskritiske, og som har behov for å holde følge med de nyeste innovasjonene, men samtidig med fordelen av å installere oppdateringer etter at de har blitt testet i det brede markedet, skriver Alkove.

Han forteller videre at det ikke dreier seg om et enten-eller-valg.

– Vi regner med at de fleste bedrifter vil ha behov for en blanding av disse valgene for tilpasning til deres forretningsscenarier. Ta for eksempel en investeringsbank, hvor virksomhetskritiske systemer i tradingavdelingen bare mottar sikkerhetsoppdateringer, mens mobile enheter for finansrådgivere holder oppdaterte med den nyeste funksjonaliteten – noe som åpner for den hensiktsmessige oppdateringstakten for hver enhet.

Funksjonalitetsoppdateringene vil tilbys via Windows Update så snart de er klare til konsumentbrukere og virksomheter som ønsker.

    Les også:

Til toppen