Windows 2000 er bedre enn Windows XP

Ifølge en sveitsisk forskningsstudie er Windows XP mindre effektivt som arbeidsverktøy enn Windows 2000.

Ifølge en sveitsisk forskningsstudie er Windows XP mindre effektivt som arbeidsverktøy enn Windows 2000.

Når det nærmer seg ny lansering av operativsystem fra Microsoft brukes som regel argumentet om at man blir mer produktiv med det nye operativsystemet. Nå viser det seg at det ikke nødvendigvis er riktig.

Et forskningsarbeid av Fabian von Schéele, doktor i data- og systemvitenskap, har utført ved det statlige forskningsinstituttet for materiellprøving Empa i Sveits konkluderer med at Windows 2000 er et mer produktivt operativsystem enn Windows Xp.

- Det er mange flere museklikk med Xp enn med Windows 2000. Det gjør det tyngre å orientere seg og brukeren roter seg bort, sier von Schéele til idg.se.

Han er kritisk til endringene Microsoft gjorde i brukergrensesnittet.

- Microsoft har bygd menyer som ikke er pedagogiske. Så på tross av at Xp er større og bedre hjelper det ikke mennesker å jobbe raskere og mer effektivt. Windows 2000 har et enklere grensesnitt, sier von Schéele til idg.se.

von Schéele mener at hele poenget med et nytt operativsystem er at det skal gå raskere å jobbe.

- Når det gjelder filhåndtering, som er en vanlig funksjon, kan vi ikke se at det blir noen som helst forbedring med Xp. Der er det Windows 2000 som absolutt er best, sier von Schéele.

Dersom von Schéele har rett kan man kanskje begynne å lure på hvorfor bedrifter oppgraderer sine Windows baserte operativsystem.

- Bedriftene er ukritiske og stiller ingen krav om at det skal øke produktiviteten, sier von Schéele.

von Schéele har ikke testet Windows Vista ennå.

Til toppen