Windows 2000 holder tidsplanen

Microsoft fastholder at tredje betautgave av Windows 2000 skal slippes i første kvartal 1999. Det ser dermed ut til at selskapet greier å følge den nyeste timeplanen for utviklingen av operativsystemet.

Ifølge Computer Reseller News bekrefter en talsmann for Microsoft at lanseringen av den tredje betautgaven av selskapets operativsystem er i rute. BetaNews.com meldte i forrige uke at utgaven vil komme i februar.

Lanseringen av den tredje betautgaven av Windows 2000 vil være et viktig tegn på at det faktisk er framgang i Microsofts utvikling av operativsystemet. Siden selskapet i august lanserte beta to, har det vært temmelig stille på Windows 2000-fronten. De to unntakene er den foreløpige utgaven som ble distribuert til betatestere ved en konferanse for profesjonelle utviklere i Denver i midten av oktober, samt navnebyttet den 27. oktober.

Windows NT Workstation og Server ble da henholdsvis Windows 2000 Professional og Server, mens Windows NT Server Enterprise ble Windows 2000 Advanced Server.

I tillegg vil det, omtrent 60 dager etter at 32-bitsutgavene av Windows 2000 leveres, komme en 64-bitsutgave av operativsystemet. Denne har fått navnet Windows 2000 Datacenter.

De endelige utgavene av Windows 2000 skal – hvis tidsplanen holder – bli tilgjengelig i løpet av neste år.

Til toppen