Windows 2000 kan skape problemer for infrarød overføring

Infrarød overføring er svært hendig når Palm skal synkroniseres eller når e-post skal gå over mobilen. Men oppgradering til Windows 2000 kan skape problemer.

Infrarød overføring er svært hendig når Palm skal synkroniseres eller når e-post skal gå over mobilen. Men oppgradering til Windows 2000 kan skape problemer.

Flere lesere har uttrykt sin frustrasjon over at de har måttet ty til kabler etter å ha oppgradert sin bærbare til Windows 2000, der Windows 98 ikke skapte problemer overhodet. De rapporterer problemer med flere store merker av både bærbare PC-er og mobiltelefoner. En sjekk internasjonalt tyder på at tilsvarende problemer også kan oppleves med Windows 2000 og lommemaskiner.

På supportsiden til Palm heter det følgende om problemet som selskapets synkroniseringsprogram HotSync opplever med Windows 2000 og infrarød kommunikasjon: "Det er umulig å utføre HotSync-operasjoner gjennom infrarødutgangen på Windows 2000. Microsoft har endret måten infrarøde utganger håndteres under Windows 2000. Palm og Microsoft samarbeider for å løse dette problemet. De andre overføringsmetodene virker."

Det Palm ikke nevner på supportsiden, er at brukere av andre synkroniseringsprogrammer, ikke nødvendigvis opplever dette problemet. Ifølge en av våre lesere, skal synkroniseringsprogrammet IRSync fungere tilfredsstillende for infrarød overføring mellom Palm og Windows 2000.

Når det gjelder mobiltelefoner, synes problemene å variere avhengig av hva slags mobiltelefon du har. Det er meldt om problemer med noen Ericsson-modeller (SH888, I888), men ikke med andre (T28, GF788). De med problemer, sier de har oppgradert "firmware" på sine telefoner, uten at problemet er løst.

På Nokia-telefoner synes problemet å være knyttet til Nokia Data Suite. Ifølge supportsiden på Nokia Forum, krever Windows 2000 en oppgradering som bare vil gjøres tilgjengelig for Nokia Data Suite versjon 3.0. Håndtering av infrarød i denne suiten er i versjon 3.0 begrenset til Windows 95. Det er mulig at oppgraderingen til 3.0a vil gjøre infrarød tilknytning mulig også med Windows 2000, men det sies ingenting eksplisitt om dette.

Nordisk produktsjef for Windows 2000, Per Olof Litby, forklarer til digi.no at håndteringen av IR (sjargong for infrarød overføring) ble endret fra Windows 95 til Windows 98, og at Nokia ikke fulgte opp denne endringen i sin programvare. Windows 95 betrakter IR-utgangen som en spesiell port, mens Windows 98 og Windows 2000 ser på IR som en COM-port.

Fra Windows 98 til Windows 2000 synes IR-håndteringen også å ha gjennomgått en mindre endring eller justering.

Konklusjonen er at hvis du er avhengig av IR, bør du forsikre deg om at overføringsprogramvaren er tilpasset både Windows 2000 og det øvrige utstyret du vil bruke IR-utgangen på, før du oppgraderer. Ellers vil du kunne oppleve at ting ikke fungerer slik de gjorde før oppgraderingen.

Les mer om mobil datakommunikasjon:


Mobisoft går for Birdstep
Mobilt Internett tar av i Japan
Med løfte om hele nettet i lomma
AT&T selger trådløs
Telenor skal utvikle IntraWap
Vil lage mobile Internett-løsninger med norsk databaseteknologi
Ericsson og Microsoft i trådløs ektepakt
Norsk portal for tjenester mot lommemaskiner
Neras World Communicator tilbyr Internett per satellitt
Inmarsat vil tilby egen mobil IP-tjeneste
Gjør mobiltelefonen til bærbar datamaskin

Til toppen