Windows 2000 kommer i februar

Alt tyder på at Microsoft vil utsette lanseringen av Windows 2000 til den verste ståheien rundt tusenårsskiftet har lagt seg.

Alt tyder på at Microsoft vil utsette lanseringen av Windows 2000 til den verste ståheien rundt tusenårsskiftet har lagt seg.

Ifølge en rekke amerikanske IT-tidsskrifter, inkludert BetaNews og Inter@active Week Online, har Microsoft innsett at det å lansere Windows 2000 rundt årsskiftet, trolig ikke er noen god idé.

- Jeg spøker og forteller Bill Gates at dette er det verste tidspunktet på flere hundre år å levere et nytt programvareprodukt, sier Brian Valentine, Microsofts nestkommanderende i forbindelse med utviklingen av Windows 2000, til Inter@active Week Online.

Egentlig skulle Windows 2000 vært klar for lenge siden, men Microsoft har slitt med en rekke problemer, ikke minst når det gjelder kompatibilitet med mange applikasjoner. Kompatibiliteten er ifølge Valentine fortsatt 15 prosent under det målet Microsoft har.

Akkurat hvilken dato Windows 2000 vil bli klar for trykking, er noe uklart. Datoene som gjengis er fordelt mellom den 17. november og 5. desember. Deretter må altså CD-er, håndbøker og esker produseres. I tillegg må operativsystemet installeres av maskinvareleverandørene før det blir tilgjengelig for kundene.

Til sammenligning tok det halvannen måned fra Windows 98 gikk i trykken til det ble tilgjengelig på markedet. Men Windows 2000 er langt mer omfattende enn Windows 98, i tillegg kommer Windows 2000 som kjent i flere utgaver. Hvis Microsoft virkelig setter opp tempoet, vil Windows 2000 kunne komme på markedet i begynnelsen av januar. Men de færreste vil mene at dette er et smart tidspunkt å komme med et såpass omfattende produkt.

Til toppen