Windows 2000 snart ferdig

Microsoft regner med at testutgaven av Windows 2000 som ble annonsert onsdag vil være siste skritt på veien mot en offisiell utgave. Kravet er at operativsystemet skal være mer stabilt en NT 4.0 med SP5.

Microsoft regner med at testutgaven av Windows 2000 som ble annonsert onsdag vil være siste skritt på veien mot en offisiell utgave. Kravet er at operativsystemet skal være mer stabilt en NT 4.0 med SP5.

Programvareutvikleren Microsoft annonserte onsdag at selskapet har begynt produksjonen av Windows 2000 Release Candidate 2 (RC2). CD-en ventes å nå de første betatesterne i løpet av neste uke. Ifølge ZDNet UK skal RC2-utgaven ha nøyaktig de samme egenskapene som den endelige utgaven, det vil si at ingen egenskaper eller funksjonalitet vil trekkes fra eller legges til heretter.

Den største endringen siden forrige Release Candidate er at Microsoft har fjernet den såkalte lastbalanseringskomponenten fra COM+. Dette er en funksjon som sørger for distribusjon av lasten på tvers av flere prosessorer på mellomlagsnivået.

Microsoft benekter at komponenten er blitt fjernet fordi den ikke er ferdig, men hevder at betatesterne har ønsket bedre muligheter til å kontrollere den. Komponenten vil i stedet bli fritt tilgjengelig ved et senere tidspunkt.

I tillegg til at nå tester Windows 2000 internt på flere tusen maskiner for å se om stabiliteten holder, har selskapet engasjert et eksternt selskap til å undersøke om det finnes potensiell sikkerhetsfeil i operativsystemet.

Når det gjelder problemer vedrørende bruk av eksterne applikasjoner, er det dukket opp en del feil som Microsoft mener de ikke kan rette opp på egenhånd fordi dette vil gå ut over sikkerheten eller stabiliteten. Selskapet samarbeider derfor med de andre programvareleverandørene for å sørge for at det blir laget små oppdateringer (patcher) til de aktuelle applikasjonene.

Windows 2000 er svært ressurskrevende, spesielt når det gjelder minne. Anbefalt konfigurasjon i forbindelse med Windows 2000 Professional er Pentium 133 MHz eller høyere, minst 64 MB med minne og 650 MB harddiskplass. Maskiner hvor Windows 2000 Server eller Windows 2000 Advanced Server skal installeres bør ha 256 MB med minne og 1 GB med ledig harddiskplass, i tillegg til en 133 MHz Pentium-prosessor for å fungere bra.

Til toppen