BEDRIFTSTEKNOLOGI

Windows 2000 vil klare de største boksene

Windows 2000 blir Microsofts nøkkelprodukt over nyttår. Bill Gates garanterte at systemet vil bli kommersielt tilgjengelig fra 17. februar, og at det er rede til å kjøre på "de største boksene".

Eirik Rossen
15. nov. 1999 - 13:28
I sin åpningstale på Comdex la Gates først og fremst vekt på Windows 2000 som skalerbart operativsystem tilsvarende alt konkurrentene kan legge fram av Unix og annet. Han trakk fram lastfordeling og utvidet styrbarhet som fremragende egenskaper. Comdex Fall '99

En rød tråd i talen var Windows 2000 som system for dagens framtidens tjenester. På direkten kjøpte Gates en bil fra det nye nettstedet til Ford, en Windows-drevet elektronisk butikk som kan betjene 20.000 samtidige brukere og legge ut 500 millioner visninger hver dag.

En annen demonstrasjon viste hvordan multimedia streaming, XML og Microsoft-portalen MSN kan kombineres i en avansert tjeneste for reiseplanlegging, der man samordner fra kart og musikk til stopp på bensinstasjoner - på amerikansk kjent som "service stations".

En tredje demonstrasjon skulle vise at du kan stole på Windows 2000, en påstand erfarne NT-brukere ikke alltid vil stille seg bak. Gates kjørte et nettsted med fem tjenere, og viste hvordan det fortsatt greide å holde tritt med trafikken når en av tjenerne ble skrudd av.

Mer om Windows 2000

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.