Windows 2002 - fest eller skrekk?

Det vesle selskapet Baeumle.com har laget en oversikt over noen av nyhetene i det som antakelig vil hete Microsoft Windows 2002.

Det vesle selskapet Baeumle.com har laget en oversikt over noen av nyhetene i det som antakelig vil hete Microsoft Windows 2002.

Innholdet på web-siden The Windows 2002 Preview Page er selvsagt bare oppspinn. Likevel har personene bak siden et såpass godt grep om fordommer og sannheter om Microsoft at siden er festlig lesing. For selv om man vet at dette ikke er ekte vare, er det ikke så langt fra virkeligheten at det er helt usannsynlig at det er slik et kommende operativsystem fra Microsoft blir.

Windows 2002 inneholder selvsagt en rekke nyheter. Blant annet er det kommet en ny utgave av Registeret i operativsystemet. Dette har nå fått navnet Registry Value Enhanced Generation (Revenge). Bruken av 3D-effekter og animasjoner er mer utpreget enn i dagens Windows-utgaver, noe som selvsagt gjør operativsystemet tyngre å drive. Windows 2002 er nå basert på 130-bits kode, hvor de to siste bitene er kontrollbits for å bedre sikkerheten. Dette betyr at man må ha en PC med en prosessor med tilsvarende størrelse som dette på registerne. Det er ikke vanlig kost i dag.

Ifølge websiden er Microsoft blitt enda mer dominerende, både når det gjelder operativsystemer på vanlige PC-er og på servere. For å videreføre dette vil det i Windows 2002 kun være mulig å åpne Microsoft-programmer fra Start-knappen. Alle andre programmer må startes fra Filbehandler-verktøyet, som fortsatt henger med. Men samtidig har Microsoft kjøpt opp omtrent alle sine konkurrenter, så dette er kanskje ikke noe stort problem.

Festlig lesing eller skrekkscenario - det avgjør du. Peker finner du i spalten til høyre.

Til toppen