Windows 2002 Server blir .Net Server 2003

Microsofts kommende server-OS skulle kommet til høsten. Dens nye betegnelse forespeiler lansering en gang i 2003.

På det offisielle nettstedet betegnes etterfølgeren til Windows 2000 Server fortsatt .Net Server, navnet det fikk i våres, til erstatning for Windows 2000 Server, for å markere samhørigheten med Microsofts helhetlige .Net-strategi. Men på den årlige samlingen av Microsoft-ansatte i forrige uke, ble det avslørt, ifølge Cnet, at det offisielle navnet heretter blir .Net Server 2003.

Antakelig forespeiler dette at systemet vil lanseres over nyttår.

Det nye serversystemet har vært utsatt gjentatte ganger. I oktober 2000, da det fortsatt var kjent under kodenavnet "Whistler", het det at det ville være klart for markedet i annen halvdel av 2001. I april i fjor ble lanseringen utsatt til tidlig i 2002. Dette ble omformulert i mars til annen halvdel av 2002.

Den første offentlige betaen ble gjort tilgjengelig fra nettstedet angitt ovenfor, i slutten av juli. Det ventes enda en offentlig beta, og tilbakemeldinger på den, før koden kan fryses og en salgbar utgave gjøres klar. Sannsynligheten taler for at denne prosessen krever minst fire måneder.

.Net Server vil utgis i fire utgaver: standard, bedrift, datasenter og web. Den vil tilby bred støtte for XML og for leveranser av multimediatjenester over Internett.

Til toppen