Windows 2003 Server er produksjonsklar

Etter mye forhåndsannonsering av Windows 2003 Server, ventes fredag en offisiell kunngjøring om at systemet er klart for produksjon.

Etter mye forhåndsannonsering av Windows 2003 Server, ventes fredag en offisiell kunngjøring om at systemet er klart for produksjon.

Det kommende serveroperativsystemet til Microsoft har for lengst fått sin egen hjemmeside, utstyrt med nedtellingsklokke mot den offisielle lanseringsdatoen 24. april.

    Les også:

News.com melder at testingen av systemet er nå avsluttet, og at koden er sertifisert i det som i sjargongen heter "gold code", offisielt RTM for "release to manufacturing". Kunngjøringen om dette ventes i løpet av fredagen.

Sertifiseringen innebærer at leverandørene straks vil ha anledning til å selge produkter med Windows 2003 Server forhåndsinstallert, bekrefter en Microsoft-talsperson. Windows XP og Windows 2000 var også tilgjengelig i nye maskiner før den offisielle lanseringsdatoen.

RTM-koden inneholder ikke alle komponentene eller tjenestene som hører til Windows 2003 Server. Blant annet mangler den nye meldingstjenesten Greenwich, samarbeids- og gruppeverktøyene Group Policy Management Console og Windows Team Services, rettighetsstyreren Rights Management Services, samt ulike verktøy innen sikkerhet og ressursforvaltning.

Til toppen