Windows 2008 Server klar for Norge

Microsoft fremhever sikkerhet, web, virtualisering og bedre «business intelligence».

Windows 2008 Server klar for Norge

Microsoft fremhever sikkerhet, web, virtualisering og bedre «business intelligence».

Den lenge omtalte oppgraderingen av serversystemene til Microsoft, er nå endelig klar til å rulles ut, også i Norge. Tre hovedprodukter er med i det Microsoft kaller sin største lansering noensinne: Windows Server 2008, SQL Server 2008 og Visual Studio 2008. Per i dag er imidlertid bare en forhåndsversjon av SQL Server 2008 tilgjengelig: Den endelige utgaven kommer først i tredje kvartal.

Temaene som Microsoft legger størst vekt på under lanseringen, er sikkerhet, web, virtualisering og bedre beslutningsstøtte eller «business intelligence».

Funksjonaliteten i Windows Server 2008 er gjennomgått i detalj i denne artikkelen, der Microsoft Norges produktsjef Morten Jenssen tok digi.no på tur i produktet mens det var i et seint betastadium i fjor høst: Slik blir Windows Server 2008.

Verden rundt blir det over 225 arrangementer, der Microsoft fyrer av det glade budskap om hvordan IT-folk, utviklere og partnere kan bruke de nye verktøyene for å «utvikle løsninger og nyskapende applikasjoner som optimaliserer global industri og handelsvirksomhet», som det heter i pressemeldingen.

Microsoft slår fast at Windows Server 2008 er den «sikreste enterprise-plattformen vi noensinne har levert». Det skulle kanskje bare mangle? Fleksibel, forenklet og automatisert drift er også i tråd med tidens krav.

Sammenliknet med Windows Server 2003 synes det klart at det nye systemet er en radikal forbedring. Konsulentselskapet Capgemini går god for at Windows Server 2008 gir «økt verdi til IT-operasjoner gjennom forbedret administrasjon, sikkerhet og stabilitet». De har gjennomført en studie som konkluderer med at implementeringstiden ble redusert med opp til 60 prosent, og at de årlige driftskostnadene ble redusert med opp til 650 000 kroner i året. Nedetiden ble redusert med 91 prosent.

Ifølge serverdirektør Nina Sundberg i Microsoft Norge skal det i løpet av de neste to månedene komme 117 norske applikasjoner som støtter Windows Server 2008.

Utover året vil Windows Server 2008-familien utvides med nye produkter. Blant dem er Windows Essential Server Solution Family for små- og mellomstore bedrifter («seinere i år»), Windows HPC Server 2008 for klynger med tunge regneoppgaver(«andre halvdel av 2008) og lagringsserveren Windows Storage Server 2008 («mot slutten av året»).

    Les også:

Til toppen