Windows 7 beta er ute i det fri

Microsoft har fullført betaversjonen av Windows 7. Men det er piratene som har offentliggjort den.

Windows 7 beta er ute i det fri

Microsoft har fullført betaversjonen av Windows 7. Men det er piratene som har offentliggjort den.

Microsoft skal allerede den 12. desember i år ha fullført betaversjonen av Windows 7 for intern bruk. Men noen hos Microsoft eller hos selskapets nærmeste partnere har tydeligvis ønsket å gjøre betautgaven tilgjengelig for flere, for flere nettsteder melder at de har fått tak i betautgaven og testet den.

Det meldes også om at betaversjonen, som har buildnummeret 6.1.7000.0.081212-1400, er tilgjengelig via BitTorrent-tjenester. Det ser ut til å stemme.

Det har lenge vært kjent av betaversjonen av Windows 7 uansett ville være nært forestående. Blant annet virket det klart at deltakerne under Microsofts MSDN Developer Conference-arrangementer fra og med midten av januar, ville få utdelt DVD-plater med betaversjonen på.

Microsoft har også planlagt å gjøre betaversjonen tilgjengelig for alle i løpet av januar.

Den grundigste testen av Windows 7 beta så langt, ser ut til å være testen at Paul Thurrott har gjort. Han har også lagt ut en rekke bilder på denne siden.

Ifølge både Thurrott og andre er det ikke noen ny funksjonalitet i betautgaven, bortsett fra at ting som ikke var aktivert i prebetaversjonen som ble delt ut under blant annet Professional Developers Conference i oktober, nå er aktivert. Dette gjelder blant annet Jump Lists, små menyer knyttet til ikonene på oppgavelinjen.

Men betaversjonen beskrives å være av utmerket kvalitet og har fått ryktene om en lansering av Windows 7 allerede til sommeren, til å blomstre igjen. Offisielt skal Windows 7 komme sent i 2009 eller tidlig i 2010.

Thurrott ser ut til å mene at Windows 7 framstår som en typisk Microsoft Office-utgivelse, en pent modifisert versjon av forrige utgivelse, det vil si Vista. Den har flere fine forbedringer i forhold til Vista, men ingen Thurrott vil beskrive som store endringer.

Ytelsesmessig ser Windows 7 beta ut til å gi rask respons på brukerens kommandoer og ønsker, men et av problemene som virkelig har ødelagt for ryktet til Vista, ser fortsatt ut til å være tilstede, nemlig den svake ytelsen ved kopiering av filer. Dette gjelder ikke minst kopiering av nettverk.

    Les også:

Til toppen