Windows 7-brukere får med virtuell XP

Skal sikre kompatibilitet med eksisterende programvare.

Windows 7-brukere får med virtuell XP

Skal sikre kompatibilitet med eksisterende programvare.

Windows 7-brukere skal uten risiko kunne oppgradere fra Windows XP. Ifølge Paul Thurrot's Supersite Blog skal brukere av de dyrere Windows 7-utgavene Professional, Enterprise, og Ultimate kunne laste ned en virtuell Windows XP SP3-installasjon, som kjøres på en spesiell virtuell maskin i Windows 7, fra Microsofts nettsted.

Det hele kalles Windows XP Mode og innebærer at programvare som installeres i det virtuelle XP-miljøet, vil kunne kjøres side ved side med programmer som er installert direkte i Windows 7. Det vil si at programmene ikke må åpnes på et separat Windows-arbeidsflate, slik man kjenner fra for eksempel Microsofts Virtual PC-produkt.

Microsoft har ennå ikke sagt noe om Windows XP Mode, men selskapet vil trolig gjøre dette i forbindelse med at lanseringskandidaten av Windows 7 gjøres tilgjengelig på torsdag denne uken. Informasjonen over skal likevel stamme direkte fra kilder hos Microsoft, og Paul Thurrot og en medskribent har allerede testet løsningen en måneds tid.

Windows XP Mode i Windows 7 vil gjøre det enklere for blant annet bedriftsbrukere som er avhengige av å benytte Internet Explorer 6 og annen programvare som krever Windows XP innad i bedriften, samtidig som at brukeren kan bruke både en oppgradert utgave av operativsystemet og Internet Explorer.

På denne måten kan Microsoft trolig kvitte seg med masse teknologisk dødkjøtt som bare eldre programvare har behov for, samtidig som at man sikrer at denne eldre programvaren kan kjøres også på pc-er med det nye operativsystemet.

    Les også:

Til toppen