ANALYSER

Windows 7 er en hit blant digi.no-leserne

Mens Mac OS X har begynt å puste Windows Vista i nakken.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. des. 2009 - 14:55

Mange av digi.nos lesere har vært særdeles ivrige etter å ta i bruk Microsofts nyeste operativsystem. Våre trafikktall fra Google Analytics viser begge at det nå er betydelig flere av digi.no-leserne som bruker Windows 7 enn som bruker Windows Vista, omtrent halvannen måned etter at Windows 7 ble lansert.

Windows XP ligger fortsatt på topp, men tallene for sist helg, som nok domineres av privateide datamaskiner, viser at det ikke er lenge til Windows 7 også passerer Windows XP.

Siden Google Analytics først begynte å registrere Windows 7 separat den 2. desember, er tallene våre for hverdagstrafikken begrenset til den 3. og 4. desember. På hverdagene er perioden mellom klokka 8 og 16 definitivt den mest hektiske, målt i antallet besøk, en periode hvor de fleste er på jobb og dermed bruker jobbens pc.

Operativsystem-andeler på digi.no i den første helgen i desember 2009.
Operativsystem-andeler på digi.no i den første helgen i desember 2009.

Selv om Windows XP fortsatt har en betydelig ledelse på hverdagene, viser tallene at Windows 7 allerede har inntatt en solid andre plass.

Tallene viser også at Mac OS X har blitt en svært utbredt plassform blant digi.no-leserne. I helgene er andelen nesten like høy som andelen til Windows Vista. I ukedagene er avstanden noe større mellom Windows Vista og Mac OS X, men ikke mer enn en liten håndfull prosentpoeng. Drøyt 60 prosent av Mac OS X-brukerne som besøkte digi.no i perioden, benyttet den nyeste versjonen, Snow Leopard (10.6).

Operativsystem-andeler på digi.no på hverdager i den første uken av i desember 2009.
Operativsystem-andeler på digi.no på hverdager i den første uken av i desember 2009.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.