- Windows 7 gir bare litt bedre ytelse

Test viser skuffende resultat.

- Windows 7 gir bare litt bedre ytelse

Test viser skuffende resultat.

Mange mener de opplever at testversjonene av Windows 7 virker mye raskere enn Windows Vista, som har blitt mye kritisert for å være tregt.

Nå skal man alltid være forsiktig med å trekke konklusjoner om ytelsen til produkter før de er ferdig utviklet, men RC-utgaven av Windows 7 begynner å nærme seg det stadiet, selv om det sikkert er mye monitoreringsfunksjonalitet i denne versjonen som ikke vil være med i det endelige produktet.

Amerikanske PCWorld.com har sammenlignet ytelsen til Windows 7 RC og Windows Vista ved å kjøre testsuiten WorldBench 6 på flere ulike pc-er med begge de to operativsystemene.

Testene viser at det er svært liten forskjell på ytelsen til Windows 7 RC og Windows Vista, i de fleste tilfeller bare noen få prosent, noe som knapt vil merkbart for en bruker.

Tilsynelatende er det bare i tester som i stor grad tar i bruk harddisken, at ytelsen blir betydelig forbedret. Spesielt gjelder dette en test som involverer Nero 7 Ultra Edition, hvor ytelsesforbedringen var på mellom 12 og 26 prosent med Windows 7 RC.

PCWorld.com konkluderer med at dersom ikke Windows 7 kan vise til større ytelsesforbedringer enn dette, så kan man ende opp med at brukere som fortsatt velger å bruke Windows XP framfor Vista av nettopp ytelsesårsaker, fortsatt vil beholde Windows XP også etter at Windows 7 har blitt lansert.

Nå ser det ut til at testsuiten WorldBench 6 først og fremst vurderer applikasjonsytelsen, og ikke ytelsen brukerne opplever når de jobber direkte med de integrerte Windows 7-verktøyene, for eksempel selve brukergrensesnittet, søkefunksjonaliteten eller Windows Utforsker. Det er først og fremst på disse områdene at mange har oppgitt at de opplever bedre ytelse og respons enn med Windows Vista.

Samtidig er det gjerne slik at de fleste pc-brukere bruker det meste av tiden med å jobbe med applikasjoner og ikke direkte mot operativsystemet.

Bedre ytelse er blant hovedpunktene i Microsofts liste over forbedringer som skal komme med Windows 7.

Til toppen