BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Windows 7 godt mottatt

Men tallene har ikke Microsoft ennå.

5. nov. 2009 - 12:27

Microsofts toppsjef Steve Ballmer sier at responsen på Windows 7 så langt har vært svært positiv. Og hans kollega, Microsofts globale salgssjef Steve Guggenheimer, henviser til en svært postiv respons hos samarbeidspartnerne på maskinvaresiden.

Uttalelesene falt i følge IDG.se under en IT-konferanse på Taiwan denne uka.

Om det stemmer, er det utvilsomt gode nyheter for Microsoft, sett i forhold til at forgjengeren Windows Vista nærmest fikk motsatt respons da det ble lansert i november 2006.

Ballmer har tidligere uttalt at han tror det nye operativsystemet vil selge godt på privatmarkedet, men at bedrifter nok vil nøle noe med å installere det.

Denne effekten var ekstrem med Vista, som i næringsliv og offentlig virksomhet globalt sett nærmest ble henvist til skyggenes dal til fordel for gode, gamle Windows XP.

Noen konkrete tall for Windows 7-salget så langt kan ikke Microsoft oppgi. Årsaken er at operativsystemet bare har vært på markedet i litt over to uker.

I Sverige kom det forrige uke rapporter om at butikkene var utsolgt for Windows 7.

Her hjemme leveres nå de aller fleste nye PCer med Windows 7, og dette vil naturlig nok øke salget betraktelig.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.